Ekonomi Bakanlığı, Güneydoğu'da "destek ve teşvikleri" anlatıyor

Ekonomi Bakanlığı, 100'ün üzerinde bürokratla Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'daki 250 ihracatçı firmayla buluştu.

Haberler 30.07.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu hracatç Birlikleri (GAB) Koordinatör Bakan Abdulkadir çkmaz, birlik ve beraberlik içerisinde devlet-vatanda i birliinin salanmasnn birçok konuda olduu gibi üretim, istihdam ve ihracatn artrlmas için de önemli bir gelime olduunu belirtti.

GABten yaplan açklamaya göre, Ekonomi Bakanlndan 100ün üzerinde bürokrat, Güneydou Anadolu hracatç Birliklerinin ev sahipliinde devlet tevikleri ve desteklerinde bilinmeyenler ve yeni uygulamalar anlatmak üzere Gaziantep, Kilis, Adyaman, Kahramanmara ve anlurfadaki 250 ihracatç firmay yerlerinde ziyaret etti, sahada ihracatçlarla bulutu.

GAB Koordinatör Bakan Abdulkadir çkmaz, Ekonomi Bakanlnn, hizmeti ihracatçnn ayana getirdiini, uygulama sonucu olumlu gelimelerin yaanacan aktard.

Ekonomi Bakanlnn balatt uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarn belirten çkmaz, Ekonomi Bakanmz sayn Nihat Zeybekçinin talimatyla bakanlk bürokratlar ihracatç firmalar ziyaret ederek onlarn her türlü sorununu ve ihracatta karlatklar güçlükleri yerinde inceliyor. Bu kapsamda u ana kadarki en kapsaml ve en organize ziyaretler Güneydou Anadolu Bölgesinde gerçekletirildi.

çkmaz, firmalarn ihracat, ithalat, yatrm tevikleri, serbest bölgeler ve ürün güvenlii denetimi konularnda bilgilendirildiklerini belirterek, u ifadeleri kulland:

Bizler için çok verimli bir çalma oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde devlet-vatanda i birliinin salanmas elbette birçok konuda olduu gibi üretim, istihdam ve ihracatmzn arttrlmas için de önemli bir gelime. Hedefleri olan bir ülkeyiz. Bu hedeflerimize ulamak için yolumuza çkan sorunlarn çözümünü, ilgili bakanlklarmzla el ele vererek yapacaz. Burada Ekonomi Bakanmz Sayn Nihat Zeybekçi bata olmak üzere sahaya inerek öz veriyle çalan Ekonomi Bakanl bürokrat ve uzmanlarna gönülden teekkür ediyoruz.

Güneydou Anadolu Hal hracatç Birlikleri Bakan Salahattin Kaplan da Ekonomi Bakanlnn gerçekletirdii uygulamayla ihracatçnn önündeki birçok bürokratik sorunun çözüleceine inandklarn aktararak, konunun uzmanlarnn sahaya inmesinin kendileri için büyük önem tadn ifade etti.

Hububat Bakliyat Yal Tohumlar ve Mamülleri hracatçlar Birlii Bakan Mahsum Altunkaya ise ülke olarak kalknmann yolunun birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek sorunlarn üzerine gitmekten geçtiini belirtti.

Uygulamann tamamen bilgilendirme ve ihracatta karlalan sorunlarn çözümüne yönelik olduuna dikkat çeken Altunkaya, sektörde faaliyet gösteren firmalarn bu uygulamadan oldukça memnun olduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git