Ekonomide istişare

DTSO ve DTB müşterek toplantılarının yedincisini gerçekleştirdi.

Haberler 12.10.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) ile Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Oda, Borsa Müterek toplantsnn 7incisi gerçekletirildi. Toplantda oda ve borsann müterek çalmalaryla kentte yaplabilecek projeler ile planlanan çalmalar karara baland.

EKONOMDE STARE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB), Odalar ve Borsalar kanunu gerei dört ayda bir yaplmas gereken Oda, Borsa Müterek toplantsna Diyarbakr Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Bakan Engin Yeil, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Mehmet Kaya, oda, borsa yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katld.

NORMALLEME SÜREC

Bakan Yeil, kentin, oda ve borsa üyelerinin geliimi için ortak çalmalar yürüttüklerini belirterek, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas ile Diyarbakr Ticaret Borsasnn ticarette ve sanayide arl olan, tarmsal üretimde de önemli bir yeri olan Diyarbakrn her alanda geliimi için birlikte çalmalar sürdürdüklerini söyledi. Yeil, Normalleme sürecinin balamasyla birlikte oda ve borsa olarak ilimizde Covid-19 salgnnn ticari hayata etkilerini hep birlikte asgariye indirmek için çalmalarmz sürdürdük. Birlikte düzenli olarak gerçekletirdiimiz oda borsa müterek toplantlarmzda alm olduumuz kararlar ile atacamz admlarla normalleme sürecinde ilimiz, üyelerimiz ve Diyarbakr i camiamz için faydal olacamza inanyorum. Bu nedenle burada alnacak kararlarn imdiden ilimiz ve bölgemiz için hayrl olmasn diliyorum eklinde konutu.

KURUMSAL BRLKTEL

Kaya ise oda ve borsann birlikteliinin, geçmiten gelen bir kültür olduunu dile getirdi. Bu birliktelii kurumsal birliktelie dönütürmenin önemine deinen Kaya, Diyarbakrda bir sivil toplum birliktelii var, bu birliktelik kamu çalmalarn da tetikliyor diye konutu.

Konumalarn ardndan oda, borsa müterek toplantsnn 7incisi gerçekletirildi. Toplantda Diyarbakrda kurulmas planlanan Lojistik Merkez çalmalar, merkez bünyesinde kurulmas düünülen hububat ve pamuk lisansl depoculuk ile ilgili yaplan çalmalar, bölge istiare toplants, arabuluculuk semineri, Antalya, zmir ve stanbul illerinde düzenlenecek fuar organizasyonlar hakknda, DTSO ile DTB ortaklnda yaplacak çalmalar karara baland.

Ana Sayfaya Git