Ekonomide yükseliş sürecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de "İşçilerle Buluşma" programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya başladı. Göstergeler ekonomideki pozitif yükselişin artarak süreceğine işaret ediyor." dedi

Haberler 15.09.2021 - 06:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepede içilerle bulutu. Erdoan burada yapt konumada, Makro ekonomide dengeler tekrar yerine oturmaya balad. Göstergeler ekonomideki pozitif yükseliin artarak süreceine iaret ediyor. Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta gözükmütür. dedi.

HEDEFMZE SIKI SIKIYA BALIYIZ

te Cumhurbakan Erdoann konumasndan önemli satr balar:

-Ülkemize kazandrdmz eser ve hizmetlerle insanmzn hayat kalitesini gelirlerini yükselterek refah seviyesi artrmak için mücadele ettik. 2023 hedeflerimizle Türkiyeyi her alanda olduu gibi çalanlarmzn gelir seviyesinde en üst sralara çkarmay planladk. Son yllarda ard ardna yaadmz darbe, ekonomik saldrlar, salgn musibeti ve afetler sebebiyle biraz gecikmi olsak ta bu hedefimize sk skya balyz.

-Son dönemde sanayi üretiminde ihracatta istihdamda, büyümede hzl bir yükselile salgn öncesi dönemin üzerine çktk. Turizm bata olmak üzere hizmetler sektöründe hzl bir toparlanma balanyor. Göstergeler ekonomideki pozitif yükseliin artarak süreceine iaret ediyor.

-Tüm bu olumlu gelimeler sayesinde hem içilerimizin hem memurlarmzn toplu sözlemelerinde oldukça tatminkar artlar yapmaya özellikle kavuma imkan saladk. Geçtiimiz ay imzalanan Kamu çileri Toplu Sözleme sözlemesiyle 700 bin kamu içimizin ücretlerinde çok ciddi iyiletirmeler yaptk. Asgari ücret ile 4 bin lira arasnda ücret alan içilerimize seyyanen 500 TL zam yaptk.

ORTALAMA YÜZDE 25 ARTI

-Tüm içilerimizin ücretlerinde ortalama yüzde 25 art gerçekleti. Sosyal yardmlar ilave tediye ikramiyeleri gibi ödemelerle aylk giyinik ücret tutar 9 bin liray amtr. Memurlarmz maalarnda yüzde 31i geçen oranlarda art yapld. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de arta gittik. Her kesimi gözeten uygulamalar gelitirdik, kapsaml sosyal destek programlarmzla her vatandamz koruyup kolladk.

-Bu ülkenin kazancndan 84 milyonun tamamnn faydalanmasn temin etmeyeceksek bunca gayret, mücadeleye, bunca kavgaya ne gerek var. Ülkemizi dünyann en büyük 10 ekonomisi haline getireceiz derken içisinden, memuruna esnafndan emeklisine herkes için söylüyoruz. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe zenginletikçe her bir vatandamzn refah seviyesi artacak. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmütür.

-Ülkemizin siyasetten ekonomiye, savunmadan altyapya her alanda kat ettii görenlerin panikleri doru istikamette ilerlediimiz gösteriyor. Sembolü 2023 hedeflerimiz olan bu süreci istikrar ve güven iklimini koruyarak devam ettirdiimizde evlatlarmza hepimizin hayali olan bir ülke brakacamzdan kimsenin bir üphesi olmasn

Ana Sayfaya Git