Ekonomideki hareketlilik yeni boyut kazandı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım: Vatandaşlarımız serin kanlı olsun, sakin olsun. Bunların hepsi gelip, geçecek. İnşallah 2017 bu yıla göre çok daha iyi olacak. Biz hesaplarımızı, bütçemizi buna göre yaptık.

Haberler 03.12.2016 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, KOBler çin Nefes Kredisi Lansmanna katld. çankaya Kökünde gerçekletirilen TOBB Nefes Kredisi imza töreninde Babakan Yldrmn yan sra Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, Ziraat Bankas Genel Müdürü Hüseyin Aydn ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ate de yer ald.

TOBB, Ziraat Bankas, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu i birliiyle ortaya çkan nefes kredisinin lansmannda konuan TOBB Bakan Hisarcklolu, Cumhurbakanmz ile Babakanmzn balatt kredi faizlerini düürme politikasna özel sektör olarak biz de katk salam olduk. KOBlere 5 milyar lira kredi salayacak nefes kredisi ortaya çkt. Nefes kredisiyle KOBlere yüzde 15-18 olan faizi, yllk yüzde 9.90a aylk da 0.83 faizle 1 yl vadeli kredi salayacaz. 3 ay içerisinde maksimum yaklak 80 bin KOBmizin derdine derman olacaz. KOBlerimizi faizin altnda ezdirmeyeceiz ifadelerini kulland.

GÜMRÜK BAKANI TÜFENKC: EKONOMMZ SALAM DURUUNU DEVAM ETTRYOR

Törende konuan Gümrük ve Ticaret Bakan Tüfenkci ise piyasada oluan dalgalanmalarn yakndan takip edildiini belirterek, Birlik ve beraberlik içerisinde daha çok üreteceiz. ç ve dta oluturulmaya çallan ekonomik dedikodulara ramen, ekonomimiz salam duruunu devam ettiriyor. Piyasalarda gelienleri yakndan takip ediyoruz. Piyasada oluan dalgalanmalar yakndan izliyoruz. Yakaladmz istikrarla beraber daha çok üretip, daha çok satacaz. hracat odakl, yüksek teknoloji ürünlerle üreterek, büyümemizi reel sektörle beraber salayacaz diye konutu.

BABAKAN YILDIRIM: EKONOMMZ AYAKTA TUTAN KOBLER

mza töreni öncesinde nefes kredisine ilikin deerlendirmede bulunan Babakan Yldrm, Türkiye ekonomisinin güçlü temellere dayandn vurgulad. KOBlere gereken destein verilmesi gerektiini belirten Yldrm, Olay net. Ekonomimizi ayakta tutan kesim KOBler. Ekonomiyi ayakta tutan önemli bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörün bugünlerde yaadmz dövizdeki dalgalanmalar, küresel piyasalardaki hareketlilii de dikkate aldmzda öncelikli olarak desteklenmesi gerekiyor. Onlarn bekledii nefesi, destei vermemiz gerekiyor dedi.

HAREKETLLK, PETROL ÜRETMNE KISITLAMA KARARINDAN SONRA YEN BOYUT KAZANDI

OPECin petrol üretimini kstlama kararna deinen Yldrm, Bugünlerde yaadmz küresel ekonomideki hareketlilik, petrol üretimine kstlama kararndan sonra yeni bir boyut kazandrd. Bütün bunlar yakn bir ekilde hükümet olarak takip ediyoruz. Bugün Ekonomi Koordinasyon Kurulunu toplayacam. Son durum deerlendirmelerini yapp, tekrar alnmas gereken kararlar vatandalarmzla paylaacaz açklamasnda bulundu.

VATANDALARIMIZ SAKN OLSUN, HEPS GELP GEçECEK

ABDde yaplan bakanlk seçimlerinin piyasaya olumsuz etkisinin geçici olduunu belirten Babakan Yldrm, öyle konutu: Türkiye ekonomisi güçlü temellere dayanyor. Finans sektörümüz güçlüdür. Firmalarmzn kabiliyetleri ayn ekilde güçlüdür. Bizim bu küresel artlar dikkate alarak bu süreçten en az etkilenmemiz için gereken tedbirleri gecikmeden alyoruz. unun bilinmesinde fayda var. Türkiye bugünkü yaadmz artlarn daha ar artlarn geçmite en az 4-5 sefer yaad. Amerikan seçimlerinden sonra balayan bu sürecin dünyadaki özellikle gelimekte olan ülkelerin tamamnda bir olumsuz etkileri oldu. Bu etkilerin geçici olduunu biliyoruz. Vatandalarmz serin kanl olsun, sakin olsun. Bunlarn hepsi gelip, geçecek. nallah 2017 bu yla göre çok daha iyi olacak. Biz hesaplarmz, bütçemizi buna göre yaptk

Ana Sayfaya Git