"Ekonomik İşler Olağanüstü Hal Koordinasyon Kurulu"na Cumhurbaşkanı başkanlık edecek

Ekonomik İşler Olağanüstü Hal Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanacak. Kurul, Cumhurbaşkanınca belirlenen bakanlardan oluşacak

Haberler 11.07.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür Varlklarn Koruma Yüksek Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanl Bakan Yardmcsnn Bakanlnda toplanacak

3213 sayl Maden Kanununun 7nci maddesinde belirtilen Kurul, Cumhurbakannca görevlendirilecek Bakann bakanlnda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan, dier yatrmc kurum ya da kuruluun bal olduu bakan/bakanlar ve yatrm kararna onay veren kurumun ilgili olduu bakan olmak üzere asgari üç kiiden oluacak

Cumhurbakan, Ekonomik ler Olaanüstü Hal Koordinasyon Kuruluna bakanlk edecek. Kurul, Cumhurbakannca belirlenen bakanlardan oluacak.

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine dair 1 Numaral Cumhurbakanl Tekilat Hakknda Cumhurbakanl Kararnamesi, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Buna göre, bakanlar ve bakan yardmclarnn görev ve yetkileri belirlendi.

Bakanlk kuruluunun en üst amiri olan bakan, bakanlk icraatndan ve emri altndakilerin faaliyet ve ilemlerinden sorumlu, bakanlk merkez, tara ve yurt d tekilat ile bal, ilgili ve ilikili kurulularn faaliyetlerini, ilemlerini ve hesaplarn denetlemekle görevli ve yetkili olacak.

Bakanlar, kamu kaynaklarnn etkili, ekonomik ve verimli kullanm amacyla bakanlk hizmetlerini mevzuata, Cumhurbakannn genel siyasetine, Cumhurbakan karar ve talimatlarna, kalknma planlarna ve yllk programlara uygun olarak yürütmekle, bakanln faaliyet alanna giren konularda dier bakanlklarla i birlii ve koordinasyonu salamakla görevli ve Cumhurbakanna kar sorumlu bulunacak.

Bakan Yardmclar, bakann emrinde ve onun yardmcs olacak. Bakanlk hizmetlerini bakan adna ve bakann direktif ve emirleri yönünde, bakanln amaç ve politikalarna, kalknma planlarna ve yllk programlara, stratejik plan ve performans hedefleri ile hizmet gereklerine, mevzuat hükümlerine uygun olarak düzenleyecek ve yürütecek. Bu amaçla bakanlk tefti kurulu hariç, bakanlk kurulularna gereken emirleri verecek ve bunlarn uygulanmasn gözetip ve salayacak.

Bakanlklarda says 15i geçmemek ekilde bakan müaviri istihdam edilebilecek.

Bakan ve her kademedeki bakanlk yöneticileri, snrlarn açkça belirtmek ve yazl olmak kaydyla, yetkilerinden bir ksmn alt kademelere devredebilecek.

dari kurul, konsey ve komisyonlara ilikin de düzenlemeler

Kararnamede, idari kurul, konsey ve komisyonlara ilikin düzenlemeler yapld.

Buna göre, Malvarlnn Dondurulmasn Deerlendirme Komisyonu, Hazine ve Maliye Bakanl Mali Suçlar Aratrma Kurulu Bakannn bakanlnda toplanacak.

Kurulda, Cumhurbakanlndan görevlendirilecek bir üye, Milli stihbarat Tekilatndan görevlendirilecek bir üye, çileri Bakanl Bakan Yardmcs, Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürü, Dileri Bakanl Aratrma ve Güvenlik leri Genel Müdürü ve Hazine ve Maliye Bakanl Kamu Finansman Genel Müdürü görev yapacak.

Kültür Varlklarn Koruma Yüksek Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanl Bakan Yardmcsnn Bakanlnda toplanacak.

Kurulda, Kültür ve Turizm Bakan tarafndan Bakanlktan görevlendirilecek üç üye, Cumhurbakannca Cumhurbakanlndan görevlendirilecek bir üye, çevre ve ehircilik Bakanlnn ilgili genel müdürü, Orman Genel Müdürü veya yardmcs, Vakflar Genel Müdürü veya yardmcs, koruma bölge kurullar üyelerinden Kültür ve Turizm Bakanlnca seçilecek alt üye, Maden leri Genel Müdürü veya yardmcs, Doa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü veya yardmcsndan oluacak isimler alacak. Bakan, gerekli gördüü takdirde Kurula bakanlk edecek, ancak oy kullanmayacak.

Ekonomik ler Olaanüstü Hal Koordinasyon Kurulu

Ekonomik ler Olaanüstü Hal Koordinasyon Kurulu, Cumhurbakannn bakanlnda toplanacak. Kurul, Cumhurbakannca belirlenen bakanlardan oluacak.

3213 sayl Maden Kanununun 7nci maddesinde belirtilen Kurul, Cumhurbakannca görevlendirilecek Bakann bakanlnda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan, dier yatrmc kurum ya da kuruluun bal olduu bakan/bakanlar ve yatrm kararna onay veren kurumun ilgili olduu bakan olmak üzere asgari üç kiiden oluacak. Ancak, yatrmc kuruluun Cumhurbakannca görevlendirilmi olan Bakanla veya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlna bal, ilgili veya ilikili bir kurum ve katlmc saysnn üçün altnda olmas halinde, Sanayi ve Teknoloji Bakan da Kurula katlacak.

Kurul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan veya ilgili taraf bakanlardan herhangi birinin daveti üzerine toplanacak ve kararlarn üye tamsaysnn salt çounluuyla alacak. Kurul tarafndan alnan karar, kamu yarar karar yerine geçecek. Kurulun sekretaryas, Maden leri Genel Müdürlüü tarafndan yürütülecek.

thalatta Haksz Rekabeti Deerlendirme Kurulu, thalat Genel Müdürünün veya görevlendirecei genel müdür yardmcsnn bakanlnda toplanacak. Kurulda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliinin ve Türkiye Ziraat Odalar Birliinin birer temsilcisi, Ticaret Bakanl tarafndan belirlenecek ilgili kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri ile thalat Genel Müdürlüünün ilgili daire bakan olacak. Kurul, gerekirse, üniversitelerden ve dier kurum ve kurululardan bilgi alabilecek.

Bireysel Emeklilik Danma Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardmcsnn bakanlnda bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakan tarafndan belirlenecek kamu kurum ve kurulularndan görevlendirilecek en az genel müdür düzeyinde birer temsilciden oluacak kurul, en az üç ayda bir Hazine ve Maliye Bakanlnca önerilen tarih ve gündemle toplanacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlnn tespit edecei üyelerden birinin bakanlnda toplacak.

Komisyon, çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanl çalma Genel Müdürü veya yardmcs, Sal ve Güvenlii Genel Müdürü veya yardmcs, Türkiye statistik Kurumu temsilcisi, Hazine ve Maliye Bakanl temsilcisi, Ticaret Bakanl temsilcisi ile bünyesinde en çok içiyi bulunduran en üst içi kuruluundan deiik i kollar için seçecekleri be, bünyesinde en çok ivereni bulunduran iveren kuruluundan deiik i kollar için seçecei be temsilciden oluacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu en az on üyesinin katlmasyla toplanacak. Kurul, üye oylarnn çounluu ile karar verecek. Oylarn eitlii halinde, Bakann bulunduu taraf çounluu salam saylacak.

5015 sayl Petrol Piyasas Kanununun 16nc maddesinde belirtilen Komisyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl bakan yardmcsnn bakanlnda toplanacak.

Komisyonda, Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl, Hazine ve Maliye Bakanl, Dileri Bakanl, Petrol leri Genel Müdürlüü ve Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu temsilcilerinden oluacak üyeler yer alacak.

Komisyonca alnan kararlarn uygulanmas ile sekretarya ileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl tarafndan yürütülecek. Komisyonun kararlarna kar yürütülecek hukuki ilemlerde muhatap, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl olacak.

Toptanc Hal Konseyi

Toptanc Hal Konseyi, Ticaret Bakanl bakan yardmcsnn bakanlnda toplanacak.

Toptanc Hal Konseyi, Ticaret, çileri, Hazine ve Maliye ile Tarm ve Orman bakanlklarnn en az genel müdür seviyesindeki temsilcileri ile Türkiye statistik Kurumu, Türk Akreditasyon Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu, Türkiye Ziraat Odalar Birlii, Türkiye Belediyeler Birlii, komisyoncu ve/veya tüccar demeklerinin mensup olduu en fazla üyeye sahip federasyon ve tüketici demeklerinin mensup olduu en fazla üyeye sahip federasyon ile en fazla üyeye sahip üretici örgütünün yetkili temsilcilerinden oluacak.

Kurullar, ilgili kanunlarla kendilerine verilen görevlerin yan sra, Cumhurbakannca verilen görevleri de yerine getirecek.

Bakanlklara bal, ilgili ve ilikili kurum ve kurulular, kendi kanunlar ve Cumhurbakanl Kararnamelerindeki hükümlere tabi olacak.

Ana Sayfaya Git