Elazığ orciğinin tescillenmesi üreticileri mutlu ettti

ELAZIĞ köylerinde bağ bozumu döneminde yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca tescillendi. Orcik tescili, üretici ve satıcıları mutlu etti.

Haberler 12.11.2017 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn asrlk lezzeti olan orciin ünü il snrlarn at. Elaz Valilii, orciin kente özgü ürün olmasn resmiletirmek için harekete geçti. Valilik tarafndan corafi bölge iaret tescilinin verilmesi amacyla yaplan bavuru Türk Patent ve Marka Kurumunca onayland. Orciin tescillenmesinden dolay Elazda bulunan orcik üreticileri ve satclar da memnuniyetlerini dile getirdi. Orciin yöresel olarak Elazn en deerli lezzetlerinden biri olduunu ifade eden orcik üreticisi Mustafa Altu, Tescillenmesini duyduktan sonra çok mutlu olduk. Orcik Elazn bir deer kültürüdür. çeit ve kalite baznda çok iyi seviye yakaladk dedi.

ORCNN TESCLLENMES

Orciin tescillenmesinin Elaza büyük bir katk saladn da ifade eden Altu, unlar söyledi: Altyap çalmalar balamt. Sayin valimizin de önemli çalmalar oldu. Uluslararas alanda da tantmay düünüyoruz. Fuarlara da katlmak istiyoruz. Almanyada yaplacak bir fuar var onu takip ediyoruz.

Orciin yararln anlatan orcik satcs Fehmi Gencen, ise, öyle konutu:

Orciin kan yapc bir özellii vardr. Daha doal ve güzel bir tad vardr. Orciin yapm oldukça zordur.yi bir orciin ince olur.Yapm da ona göre kolaydr. Orciin has Elazdadr.Tescillenmesi satlarmz da bir art salad. Ankara ve stanbula oldukça fazla gönderiyoruz. Amerikaya bile gönderiyoruz. Talep oldukça fazla.

Ana Sayfaya Git