"Elektrik faturaları belimizi büküyor"

Elektriğe zam yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar, elektrik faturalarındaki dağıtım bedeli ve diğer vergilerle birlikte ödenecek tutarın 2 katına çıktığını belirterek, yüksek faturaları ödeyemeyecek duruma geldiklerini söylediler.

Haberler 23.08.2019 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Austos itibariyle elektrik ve doalgaza yüzde 9 zam uygulanmaya baland. Yaplan bu zamlara ise vatanda tepki gösterdi. Bir ay içinde hem elektrie hem de doalgaza ayr ayr yaklak yüzde 15 zam orannda zam yaplmasna tepki gösteren vatandalar, elektrik, doalgaz ve su faturalarna bir de kira eklenince ne yapacaklarn ardklarn söylediler.

Elektrie gelen yüzde 9 oranndaki zamma tepki gösteren Gaziantepliler, son aylarda art arda elektrik bata olmak üzere doalgaza, akaryakta ve temel tüketim ürünlerine gelen zamlarn geri çekilmesini istediler.

Elektrie art arda zam yaplmasn büyük bir zulüm olarak niteleyen vatandalar, zamlarn tüm herkesi olumsuz etkilediini ancak en çok dar gelirlileri etkilediini kaydettiler.

Elektrik faturalar ald ban gidiyor

Elektrie sürekli zam yaplmasnn halk madur ettiini belirten Müslüm Ylmaz, Son 3 ylda sürekli elektrie zam yaplmas genelde halkn tamamn özellikle dar gelirli vatandalar ve bizim gibi kendi yanda zor kavrulan küçük esnaf için büyük bir sknt oldu. Yetkililerin bir an bu duruma müdahale etmesi lazm. Gerçekten halk madurdur. Elektrik faturalar ald ban gidiyor. Rabbim sonumuzu hayr eylesin. Bir esnaf olarak dükknmda 2 buzdolabm var, bir de 3 tane lamba var. En fazla 10 saat çalyoruz. Ben her ay 150 TL elektrik faturas ödüyorum. Ev ve dükkan kira ve 5 nüfuslu bir aileyim. Baka hiçbir gelirimiz de yok. Kira, elektrik ve su faturalar derken ne yapacamz bilmiyoruz. Gerçekten büyük bir sknt içindeyiz, çkmaza giriyoruz. Halk ve esnaf olarak bu konuda çok maduruz. dedi.

Elektrie bu kadar zam yaplmas doru deil

Elektrie bu kadar zam yaplmasnn ve faturalarn bu kadar yüksek olmasnn doru olmadn ifade eden Nihat Güzel de Daha önce bizim elektrik faturalarmz 200-230 TL arasnda geliyordu. u an ise elektrik faturas 450-500 TL aras geliyor. Ben bir berber dükkn çaltryorum. Burada her hangi bir dolap çalmyor, bir fön makinesi ve aydnlatma var. Elektrie nasl oluyor da bu kadar yüksek zam geliyor? Elektrik faturasnda sadece 70-80 TL civarnda sayaç okuma bedeli var. Nasl bir vicdanlar var, halen anlam deiliz, bu durumdan ikyetçiyiz. Elektrie bu kadar zam yaplmas ve faturalarn bu kadar yüksek gelmesi doru deil. Bizim zaten aldmz tra ücretleri bellidir, her hangi yüksek bir gelirimiz yok. Elektrik faturasnn bu kadar yüksek gelmesinden dolay ikyetçiyiz. eklinde konutu.

Ailemizin rzkn elektrik faturasna veriyoruz

Elektrik faturalarn ödemekte zorlandklarn belirten Osman ahin ise Küçük bir bakkal iletiyorum ama bana gelen elektrik faturas bin 125 TL. Bu faturay gönderenlerde her halde hiç vicdan yok? Bir bakkaln cirosu ne kadar ki bu elektrik faturas bu kadar gelmi? Her gün zam geliyor, vergiler artyor. Zam ile birlikte birde katk paylar ve okuma bedelleri yükseliyor. Vatanda elektrik faturasn nasl ödeyecek diye kimse acaba düünüyor mu? Yetkililere sesleniyorum, bunun sonucu ne olacak? Daha önce 450-500 TL aras gelen elektrik faturas imdi ise Bin 125 TL olarak geldi. Yazk günah deil mi? Ailemizin rzkn elektrik faturasna veriyoruz. Elektrik faturasn kesenler vurgun takm m oldu? Halk nereye kadar bu ekilde dayanacak? Zaten gelen elektrik faturalarn ödeyemiyoruz. Bir elektrik faturasn ödemeden dier elektrik faturas geliyor. Nasl olacak bilemiyoruz, artk kepenk mi kapatalm? Sürekli yaplan bu zam neyin nesi? diye sordu.

Elektrie bu kadar zam yaplmasndan ikyetçiyiz

brahim Altun da Elektrik faturas daha önce 300 TL geliyorduysa, u an 700 TL gelmeye balad. Elektrie bu kadar zam yaplmasndan ikyetçiyiz. Kullandmz elektrik kadar da vergi ve katk pay geliyor. Vergi vermek hakkmz ama bu kadar da olmaz. çünkü elektrik faturalarn ödeyemiyoruz. Dükknda kira olsa zaten kepengi kapatrm. 600 TL elektrik faturas ödedim ve imdi yine 800 TL elektrik faturas gelmi. Kullandmz elektriin faturasn ödeyelim ama fatura kadar da vergi ve okuma bedeli geliyor. Zaten i güç yoktur ve kazancmz ortada. Bu kadar zam olmasn, yazk günahtr. ifadelerini kulland.

Elektrik faturalarn artk ödeyemiyoruz

Yetkililer bizi zamma altrd diyen Abdullah Yavuz da Elektrik faturalar çok kabark geliyor. Geçen seneye göre elektrik faturalar çok yüksek geliyor, hemen hemen yüzde 30 fark var. 90 TL olan bir fatura 150 TLye kadar yükseldi. Bu ekilde sürekli elektrie zam yaplmas doru deildir. çünkü elektrik faturalarn artk ödeyemiyoruz. 2-3 tane faturamz birikiyor ve ancak birini ödeyebiliyoruz, dierleri kalyor. Yetkililer bir an önce bu durumu düzeltmelidir. çünkü vatandan durumu kötü. diye konutu.

Emekli Eyyüp Yldz da iki kiilik bir aile olduklarn, evlerinde buzdolab, televizyon ve aydnlatmann dnda baka elektrikli alet olmamasna ramen kendilerine gelen elektrik faturasnn 83 TL olduunu belirterek, elektrik ve su faturalarn artk ödeyemediini belirtti.

Ana Sayfaya Git