Elektrik faturasının yüzde 30’u devletten

Cazibe merkezlerine süper teşvik verilecek. Elektrik faturasının yüzde 30’unu devlet karşılarken, çağrı-veri merkezi yatırımlarına özel teşvik sağlanacak. 23 ilde imalata yatırım yapan kazanacak.

Haberler 27.01.2018 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, gelir dalmnda eitlik salamak, az gelimi bölgelerde istihdam, üretim ve ihracat artrmak için önemli bir adm daha att. Dou ve Güneydouda 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Program kapsamnda süper tevik paketi yaama geçirildi.

Söz konusu illerde imalat sanayisi, çar-veri merkezi yatrm yapanlarn elektrik faturasnn yüzde 30unu devlet ödeyecek. Elektrik giderlerinin azami yüzde 30u, üç yl süreyle iletme baznda 10 milyon liraya kadarlk ksm bakanlk bütçesinden karlanacak. Sabahta yer alan habere göre Ekonomi Bakanl az gelimi illerde yatrmlar desteklemeyi hedefleyen Cazibe Merkezleri Program kapsamnda desteklenecek sektör ve iller baznda destek miktarlarn açklad.

Desteklerden yararlanabilmek için çar merkezi yatrmlarnn asgari 200 kiilik istihdam salamas, veri merkezi yatrmlarnn ise asgari 5 bin metrekare beyaz alan içermesi gerekiyor. Bakanlk, bu yatrmlar için yatrm-iletme dönemine yönelik çeitli destekler öngörüldüünü belirterek, bu illerde istihdamn, refahn artrlmas ve göçün azaltlmasnn hedeflendiine dikkat çekti. Desteklenecek yatrmlar için son müracaat tarihi ise 31 Aralk 2020.

92 MLYARLIK BAVURU

23 ile özel yatrm teviki verilmesini öngören Cazibe Merkezleri Programna 350 binin üzerinde istihdam öngören 92 milyar liralk yatrm bavurusu geldi. Yaplan düzenleme ile bu merkezlerde öngörülen tevik unsurlarnn 6. Bölge tevikleriyle birletirilmesi karar alnd. Bu yln bütçesinden de cazibe merkezleri için 2 milyarlk kaynak aktarlmas öngörüldü.

Ana Sayfaya Git