Elektrik kesintilerine akıllı şebeke çözümü

Türkiye'de son dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin akıllı şebekeler ve şebeke modernizasyonu ile sona ereceği bildirildi.

Haberler 08.04.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Enerji Vakfndan (TENVA) yaplan açklamada, Türkiye genelinde yaanan elektrik kesintilerinin yaz saatinde kalnmasndan kaynaklanmad, elektrik kesintilerinde, sert geçen k mevsimi nedeniyle hatlarn kopmas, direklerin yklmas ve zayf depolama altyaps sorunlarnn etkili olduu belirtildi.

Açklamada görülerine yer verilen TENVA Bakan Hasan Kökta, Türkiyede ebekelerin akll hale getirilmeye balandn ve yaplacak ebeke modernizasyonuyla elektrik kesintisi probleminin ortadan kalkacan ifade etti.

Türkiyedeki klasik ebeke sistemlerinin elektrik datm firmalar tarafndan yaplan yatrmlarla akll ebeke özelliine kavuabildiine iaret eden Kökta, elektrik kesintilerinin özellikle fabrikalarda büyük zararlara sebep olduunu kaydetti.

Kökta, Akll ebekeler sayesinde sistemdeki anormallikler tespit ediliyor ve sistem kendi önlemlerini alabiliyor. Sistem aktif edildiinde kimin nereye ne oranda elektrik çektii, kimin ne kadar ürettii ve harcanan elektrik rahatlkla görülebiliyor. deerlendirmesinde bulundu.

HHB Expo tarafndan 19-21 Nisanda stanbul Kongre Merkezinde düzenlenecek 5. Uluslararas Akll ebekeler ve ehirler Kongre ve Fuarnn (ICSG stanbul 2017) Yürütme Kurulu Bakan da olan Kökta, akll ebeke sistemlerinin insan hayatna önemli ölçüde konfor salayacan aktard.

- talyan enerji sektörü Türk pazarna büyük ilgi duyuyor

talyan Ticaret ve Tantm Ajans (ITA) stanbul Müdürü Aniello Musella da fuarn ülke partneri olarak talyann seçildiini ve bu ülkenin enerji sektörünün Türk pazarna büyük ilgi duyduunu bildirdi.

Musella, imdiye kadar talyada akll ehir giriimine yönelik 3 milyar avroyu aan yatrm yapldn belirtti.

talyann, enerji sektörüne yönelik teknolojilerde Avrupann ilk ihracatç ülkeleri arasnda yer aldna iaret eden Musella, Enerji ekosistemlerinin Türk pazarn büyük ilgiyle takip ediyoruz. Geçen yl ICGS stanbul 2016ya katlan talyan firmalar oldukça baarl anlamalar elde etti ve bu yl da yeni i birlikleri için ICSG 2017ye katlacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git