Elektrikli araç kullanıcıları şarj istasyonlarını "navigasyon uygulaması"yla bulacak

"Navigasyon uygulamasında, Türkiye'nin her yerine ulaşabileceğiniz elektrikli şarj istasyonlarını, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık merkezleri gibi birimleri de görebileceksiniz"

Haberler 06.03.2020 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, çamzn gerektirdii ihtiyaçlara cevap verebilmek adna elektrikli arj istasyonlarnn ortak bir portaldan yönetimi için navigasyon uygulamasn hayata geçireceiz. dedi.

Bakan Kurum, ksa bir süre önce Ulusal Akll ehirler Stratejisi ve Eylem Plann açkladklarn anmsatt.

Bu eylem plan ile ehirler için yeni dönemin baladn ifade eden Kurum, akll ehir uygulamalaryla bölgesel ve ulusal ölçekte tüm illerin birbirine entegre olduu yeni bir sistemin hayata geçirildiini söyledi.

Kurum, yaplacak bu çalmalarla sadece ehirlerin kendi aralarnda deil, ayn zamanda o ehirde bulunan tüm sistemlerin, mekanlarn, eyalarn ve hatta otomobillerin entegrasyonunu da salayacaklarn anlatt.

Akll otomobilin tüm mekanlara entegrasyonunu salamak için Sanayi ve Teknoloji Bakanl, ilgili kurum ve kurulularla toplant yaparak çalmalar balattklarn aktaran Kurum, öyle konutu:

çamzn gerektirdii ihtiyaçlara cevap verebilmek adna elektrikli arj istasyonlarnn ortak bir portaldan yönetimi için navigasyon uygulamasn hayata geçireceiz. Navigasyon uygulamasnda Türkiyenin her yerine ulaabileceiniz elektrikli arj istasyonlarn, vatandalarmzn ihtiyaç duyduu salk merkezleri gibi birimleri de görebileceksiniz.

- Elektrikli arj istasyonlar zorunlu olacak

Otopark Yönetmelii çerçevesinde elektrikli arj istasyonlarnn u an zaten mevcut olduuna dikkati çeken Kurum, unlar kaydetti:

Yönetmelik çerçevesinde AVM otoparklarnda, genel otoparklarda arj ünitesini zorunlu hale getirdik. AVMdeki araç saysna göre, otoparktaki adet saysna göre de bu süreci yürütüyoruz. Bu imkan navigasyon uygulamasyla da birletirdiimizde akll otomobilimiz, Edirneden girerek ülkemizin her noktasna hareket edebilecek. Belli saydaki otoparklarda bu uygulamay (elektrikli otomobil için arj ünitesi) yapmak durumundayz. Bunu zorunlu hale getirecek yönetmeliimizi inallah yeniden hazrlayp yaynlayacaz. u anki yönetmelik zaten bunu zorunlu klyor. Bu uygulamay yapmak durumundayz. Sayy belki azaltrz, çoaltrz, ona bakarz ama elektrikli arj istasyonlar zorunlu olacak.

Bakan Kurum, belediyelere, valiliklere ihtiyaca göre yerli otomobil için otopark alanlarnn artrlmas konusunda karar alabilme yetkisi verdiklerini de belirtti.

Ana Sayfaya Git