Elektrikte indirim fırsatı! Yüzde 30...

Elektrik faturasında indirim alabilmek için son tarih 5 Aralık olarak belirlendi. Serbest tüketicileri ilgilendiren son kaynak tedarik tarifesi hakkındaki tebliğlere göre tarımsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarında 1 Ocak 2021’den itibaren indirimli elektrik alabilecekler. Kurumlar ikili anlaşmalarla binlerce liralık faturalarını yüzde 30’a kadar düşürebilecekler.

Haberler 02.12.2020 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hem konutlarda hem de ticarethanelerde tüketicilerin tarifelerini doru seçerek elektrik faturalarn düürmeleri mümkün. Enerji Piyasas Düzenleme Kurumunca (EPDK) yaymlanan son kaynak tedarik tarifesi hakkndaki teblilere göre tarmsal sulama, sanayi, ticarethane abone gruplarnda 1 Ocak 2021den itibaren indirimli elektrik alabilmek için son tarih 5 Aralk.

Buna göre kurulular ile ticarethanelerin, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren, ikili anlama ile daha ucuza elektrik alabilmeleri için bu tarihe kadar bir tedarik irketi ile anlaarak sözleme imzalamalar, deitireceklerse enerji tedarik irketlerini deitirmeleri ya da sözlemelerini yenilemeleri gerekiyor.

KL ANLAMA YAPILACAK

Kurumlar, elektrii eski tarifeden almaya devam edecek. Kurulular bunu yapmazlarsa indirimden faydalanamayacak. Bu yolla ulusal tedarik tarifelerinden deil, ikili anlamalarla tedarik irketlerinden daha uygun koullarda enerji alabilirler. Ancak çok sayda serbest tüketici bu uygulamann farknda deil. Oysa yüksek faturalarla karlaan kurumlar bu yolla yüzde 30a varan tasarruflarda bulunabilir.

NELERE DKKAT EDLMEL?

Yeni koul ve avantajlarla enerji tedarik etmek isteyen, tüketimi serbest tüketici limiti üzerindeki tüm tarmsal sulama, sanayi ve ticarethane abone gruplar en geç 5 aralk gününe kadar bir tedarik irketi ile indirimli elektrik tedarik sözlemesi imzalamal diyen KOLEN Genel Müdürü Kaya Uur Karayurt, kurum ve ticarethaneler açsndan tedarik irketi seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar öyle özetledi:

Tüketicilerin teklifleri mümkün olduunca belli bir standart, belli bir ablonda talep etmeleri, karlatrma yapmalar gerekiyor. Farkl tedarik modellerini iyice aratrarak önerileri dikkate almallar. Mesela fiyata duyarl iseler baka, bütçe hassasiyetleri yüksek ise baka. Alacaklar hizmetin kalitesi kritikse, sürekli destek ihtiyac duyuluyorsa baka noktalara dikkat edilmeli. En ucuza ihtiyaçlar varsa maliyet bazl bir model olan PTF, YEKDEM bazl fiyatlama yerinde olacaktr.

AVANTAJ DEZAVANTAJA DÖNÜEBLR

Elektrk tedarik irketleri tarafndan kurumlara ve ticarethanelere vaat edilenler ile sözlemenin örtüüp, örtümediine dikkat edilmesi gerektii uyarsnda bulunan Kaya Uur Karayurt, Avantajm gibi görünen, anlalmas ve takibi zor olan ön koullar, kurumlar ve ticarethaneler tarafndan iyi deerlendirilmeli.

Yakn takip yaplp yaplamayacana, önerinin pratikte uygulanabilirliine dikkat edilmeli. Sözlemede avantajm gibi görünüp, pratikte uygulanamad

Ana Sayfaya Git