Elektrikte yeni fiyat modeline geçiliyor

Elektrik fiyatlarında, konutlarda 1 Ekim’den itibaren elektrikte kademeli fiyatlandırmaya geçilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik dağıtım şirketleri ile temasa geçti. Kademeli tarife için teknik çalışmanın yapılmasını istedi. Şirketler, faturalama sistemlerini düzenleyecek.

Haberler 18.08.2018 - 08:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrikte, yeni bir uygulamaya geçiliyor. Ekim ayndan itibaren elektrik tarifeleri kademelendirilecek. Konutlarda, dar gelirli aileleri koruyacak biçimde aylk belli bir tüketime kadar tarifeler düük tutulacak. Bu snrn, 150-160 kilovatsaat olmas bekleniyor. Bu tüketimi aanlar daha yüksek fiyattan elektrik tüketecek.

Döviz kurundaki ve petrol fiyatlarndaki dalgalanma, doalgazda ve elektrikte maliyet ve zam basksn artryor.

Enerji yönetimi, eylül ve ekim aylarnda ve sonrasnda gündeme gelebilecek olas zamlardan dar gelirliyi korumak üzere ilk adm att. Konutlarda, 1 Ekimden itibaren elektrikte kademeli fiyatlandrmaya geçilecek. Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik datm irketleri ile temasa geçti. Kademeli tarife için teknik çalmann yaplmasn istedi. irketler, faturalama sistemlerini düzenleyecek.

ELEKTRKTE YEN FYAT MODEL

Peki, bu sistem nasl uygulanacak? EPDK, henüz kademeye konu tüketim miktarn belirlemedi. Ancak, aylk 150-160 kilovatsaat olmas bekleniyor. Bu miktar ve altnda elektrik tüketimi olanlar olas zamlardan daha az etkilenecek. Düük fiyattan elektrik alacak. Bu miktar aanlar, daha yüksek bir fiyattan elektrik tüketecek. Bu yöntemle tasarrufun özendirilmesi ve dar gelirlilerin korunmas hedefleniyor.

Uzmanlar, 100 metrekare bir konutta yaayan 4 kiilik bir ailenin ortalama aylk elektrik tüketiminin 150 ile 170 kilovatsaat arasnda olduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git