Elektrik'te yeni tarife

Milyonların beklediği yeni elektrik tarife fiyatları için detaylar netleşiyor. Esnafa uygulanacak kademeli elektrik tarifesinde günlük 15 KWH ve aylık 450 KWH planlaması öngörülürken, meskende de ilk kademede yüzde 18`e varan indirim bekleniyor. Elektrik faturası düzenlemesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan`ın onayı ile yürürlüğe girecek.

Haberler 22.02.2022 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Konut, esnaf ve sivil toplum örgütleri bata olmak üzere milyonlarn bekledii yeni tarifesi fiyatlar için detaylar netleiyor. Gelen son dakika bilgisine göre esnafa uygulanacak kademeli tarifede günlük 15 KWH ve aylk 450 KWH planlamas öngörülürken, meskende de ilk kademede yüzde 10-18 orannda indirim bekleniyor.

Yeni elektrik fatura düzenlemesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl ve Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu (EPDK) çalma balatt. Bununla beraber uygulanacak elektrik tarifeleri ile ilgili çerçeve netlemeye balad.

KONUTLARDA ALT KADEME ELEKTRK TÜKETM çN NDRM MASADA

Esnaf ve konutlar için uygulanacak elektrik tarifelerinde formüller netleiyor. Özellikle konutta düük kademede yer alan elektrik birim fiyatnda bir indirim üzerinde duruluyor.

Konutlarda 210 KWH altnda tüketilen elektrik kademesinde 1 KWH elektrik bedeli 1,37 TL iken 210 KWH üzerinde tüketilen elektrik tarifesinde 1 KWH elektrik bedeli 2,06 TL olarak dikkat çekiyor.

KONUTLARDA KULLANILAN ELEKTRK çN YÜZDE 18 NDRM ÖNGÖRÜLÜYOR

Konutlarda alt kademe olan 1,37 TL elektrik bedelinde yüzde 10-18 arasnda indirim öngörülüyor. Konutlarda yüzde 18 orannda bir indirim söz konusu olduunda, 1,37 TL olan ilk kademe elektrik fiyat 1,12 TLye gerileyecek. Bununla beraber aylk 210 KWH tüketen bir konutun elektrik faturas 288 TLden 235 TLye düecek.

ESNAF DA KADEMEL ELEKTRK TARFESNE GEçECEK

Dier planma ise esnafa yönelik olacak. Ticarethane abonesi esnaf için uygulanan KWH ba 2,74 TL olan elektrik fiyat için kademeli tarife gelecek. Bunun kademesininde günlük 15 KWH, aylk 450 KWH olacak.

450 KWH altndaki elektrik tüketime esnaf 2,06 TL ödeyecek. Bu durum esnafn elektrik faturasna yüzde 25 indirim oran olarak yansyacak.

Örnein 450 KWH elektrik tüketen bir esnaf önceden 1233 TL öderken, yeni formülde ise elektrik faturas bedeli 933 TL olacak. Böylece 300 TLnin üzerinde bir indirim gerçeklemi olacak.

SVL TOPLUM ÖRGÜTLER çN NDRM YÜZDE 50Y BULACAK

Düzenlemede dikkat çeken bir balk daha var. Ticaret abonesi olarak elektrik tüketen dernekler, vakflar, cemevleri gibi sivil toplum örgütlerine mesken abonesi olma imkan getirilecek. Bu durumun elektrik faturalarna yüzde 50ye yakn indirim olarak yansmas bekleniyor.

ELEKTRK TARFE FYATLARI DÜZENLEMES 1 MARTTA YÜRÜRLÜE GRECEK

Yaplan çalma sonucunda düzenleme Bakan Recep Tayyip Erdoann masasna gelecek. Son karar Bakan Erdoan verecek. Elektrik fiyatlar düzenlemesinin 1 Mart itibaryla yürürlüe girmesi bekleniyor.

Ana Sayfaya Git