Elektrikteki rekor tüketim "Dicle bölgesi"ni etkilemedi

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Memet Atalay, Türkiye'de elektrik tüketim rekorunun 26 Temmuz'da kırıldığına dikkati çekerek, "Dicle bölgesinde iklim şartları, tarımsal sulama ve aşırı kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaşanan rekor tüketime rağmen şirket hiçbir kısıntı yapmadı." ifadesini kullandı.

Haberler 01.08.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik Datm A Yönetim Kurulu Bakan Memet Atalay, Türkiyede elektrik tüketim rekorunun 26 Temmuzda krldna dikkati çekerek, Dicle bölgesinde iklim artlar, tarmsal sulama ve ar kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaanan rekor tüketime ramen irket hiçbir ksnt yapmad. ifadesini kulland.

Atalay, yapt yazl açklamada, rekor tüketimlerin elektrik sistemi ve altyaps için önemli bir test olduunu ve elektrikte kalitenin her geçen gün daha iyiye gittiini vurgulad.

Son dönemde Türkiyede elektrik tüketiminde arka arkaya rekorlar krldna, 26 Temmuzda da bu durumun yaandna dikkati çeken Atalay, Dicle bölgesinde iklim artlar, tarmsal sulama ve ar kaçak tüketimin etkisiyle arka arkaya yaanan rekor tüketime ramen irket hiçbir ksnt yapmad. 26 Temmuz günü datm bölgemizde günlük bazda 85 bin 962 megavat elektrik tüketildi. Bu güç, Dicleyi özelletirmeden aldmz günden bu yana gerçekleen günlük bazda en yüksek tüketim deeri. Bu seviyelere hiçbir elektrik ksntsna gitmeden ulald. ifadelerini kulland.

Diclede özelletirme dönemi rekoru krld

Özelletirme sonrasnda geçen 4 ylda Dicle Elektrik Datm Anin sorumluluk bölgesinde toplam 1 milyar 200 milyon liralk altyap ve iyiletirme yatrmn gerçekletirdiklerini belirten Atalay, bu yatrmlarn vatandalarn artan enerji talebine olumlu katk saladn vurgulad.

Bölgelerinde kaçak elektrik kullanmaya devam eden aboneler bulunduuna iaret eden Atalay, baz mahallelerde kaçak elektrik kullanmna bal ar yüklenmeler olabildiini ve bu nedenle arzalar olutuunu ifade etti.

Atalay, bölgede yaanan arzalara ilikin unlar kaydetti:

Üzülerek takip ediyoruz ki, aldmz tüm teknik ve hukuki önlemlere ramen baz vatandalarmz kaçak elektrik kullanmay alkanlk haline getirmi. Kaçak elektrik kullananlar sebep olduklar zarardan kendini sorumlu görmüyor. Ancak tüm abonelerimiz unu bilsin ki, bir yerde planl bir kesinti duyurulmam ise orada yaanan kesinti elektrii kaçak kullananlarn yaratt arzadr. Dicle Elektrik kanun neyi gerektiriyorsa yapmaya kararldr. Kaçak elektrik kullananlar en çok kendi komusunun, hemerisinin, çocuklarnn hakkn kullanmaktadr. Sorumlu abonelerimiz, kendi haklarn korumak ve kaça önlemek için her zaman irketimize destek olmaldr.

Ana Sayfaya Git