Emekli bayram ikramiyesi

Milyonlarca emekli tarihi bekliyor.Biner lira bayram ikramiyesinden, yeni emekliler de yararlanacak. 18 Mayıs'tan önce emekli aylığı bağlananlar, bu yıl 2 bin lirayı cebine koyacak. Şartları tamamlayanların en geç nisanda emeklilik dilekçesi vermesi önemli. işte emeklinin bayram ikramiyesiyle ilgili detaylar...

Haberler 26.02.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekliler kadar emekli adaylar da bayram ikramiyesi heyecan yayor. Bu yl da Ramazan ve Kurban bayramlarndan önce ödenecek ikramiyeden, yeni emekliler de yararlanacak.

YASA NE DYOR?

Yasaya göre, ikramiyeden yararlanmak için ödemenin yaplaca tarihte gelir ve aylk alyor olmak gerekiyor. Bu ylki toplam 2 bin liralk ödemeyi almak için Ramazan Bayram ikramiyesinin verilecei tarihe kadar emekli aylnn balanmas gerekiyor.

Bu yl Ramazan Bayram 24-26 Maysta kutlanacak. 23 Mays Cumartesi de arife günü. Bu nedenle Ramazan Bayram ikramiyesi büyük ihtimalle 18-22 Mays arasnda yatrlacak. Bu tarihe kadar emekli ayl balananlar, bu yl 2 bin liralk ödemeyi cebine koyabilecek. Bunun için artlar tamamlayanlarn, en geç Nisan sonuna kadar emeklilik dilekçesini vermesi önemli.

TARHLERE DKKAT!

Ramazan Bayram ikramiyesinin ödeme tarihinden sonra ancak 27-30 Temmuz arasnda verilmesi beklenen ikinci ödemeden önce emekli ayl balananlar ise bu yl bin lira ikramiye alabilecek.Emekli ayl Temmuzdaki ikramiye ödemesinden sonra verilmeye balananlar ise önümüzdeki yldan itibaren ikramiye almaya balayacak.

BAVURUYA GEREK YOK

18-22 Maysa kadar emekli, ölüm ya da sürekli i göremezlik geliri balananlar bu yl iki kez ikramiye alacak. Ödemeden yararlanmak için bavuruya gerek olmayacak.

Ana Sayfaya Git