Emekli promosyonu çıtası yükselince!

SGK ile Ziraat Bankası arasındaki promosyon artışını olumlu bulmakla birlikte yeterli görmeyen Türkiye Emekliler Derneği, özel bankalardan, beklentileri karşılayacak promosyon rakamını herhangi bir şart sunmadan belirlemesini talep etti.

Haberler 09.03.2020 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankas arasndaki promosyon artn olumlu bulmakla birlikte yeterli görmeyen Türkiye Emekliler Dernei (TÜED), özel bankalardan beklentileri karlayacak promosyon rakamn artsz belirlemesini istiyor.

TÜED Bakanlar Kurulu, Genel Bakan Kazm Ergün bakanlnda, emeklilere banka promosyonu gündemiyle dün Ankarada topland.

Geçen hafta SGK ile Ziraat Bankas arasnda imzalanan protokolle belirlenen yeni banka promosyon rakamlarnn etraflca görüüldüü toplantnn sonuç bildirisinde, yeni dönem için belirlenen banka promosyonu rakamlarnn beklentilerin altnda olduu belirtildi.

Bildirgede, u ifadelere yer verildi:

Kademeli olarak 500-625-750 lira olarak belirlenen yeni promosyon rakamlarn olumlu bulmakla birlikte yeterli görmüyoruz. Gerçekçi bir promosyon rakamnn belirlenmesi için derneimizin de temsil edildii bir komisyon kurulmal ve ilgili tüm taraflar masada olmaldr. Hükümetimiz bu konuda önderlik yapmal ve çalanlara yaplan ödemeler de esas alnarak emeklilerimize hak ettikleri promosyon ödenmelidir. Ziraat Bankas da dahil bütün bankalar tekliflerini sunmal ve beklentileri karlayacak bir promosyon karar alnmaldr.

- Ar artlar olan taleplere kar uyank olunmal

TÜED Genel Bakan Kazm Ergün, emeklilerin banka promosyonu hakkna sahip olmasnn, yürüttükleri mücadelenin sonucu olduunu söyledi.

Uzun süre talep ettikleri banka promosyonunun emeklilere ilk kez 2017de verilmeye balandn anmsatan Ergün, unlar kaydetti:

Üç yllna 1000 lira aylk alanlara 300, 1000 ila 2 bin lira arasnda aylk alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylk alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonu, günümüzün ekonomik artlarnda anlamn yitirmiti. Yeni dönemde SGK ile Ziraat Bankas arasnda ayl 1500 liraya kadar olan emeklilere 500 lira, 1500-2 bin 500 lira arasnda olanlara 625 lira, 2 bin 500 lira üstündekilere de 750 lira tutarnda promosyon ödenmesi kararlatrld. Bu rakam bizi de hayal krklna uratt. Bunun için emekliler olarak özel bankalardan promosyon çtasn artsz yükseltmesini bekliyoruz.

Birçok özel bankann, daha önce de dile getirdikleri çarya kulak verip cazip promosyon tekliflerinde bulunduuna dikkati çeken Ergün, Emeklilerimiz kulaa ho gelen ama ar artlar içeren taleplere kar uyank olsunlar. Verilecek promosyon miktar kadar hak etme artlarn da dikkatlice incelesinler. Baz özel bankalarn promosyon teklifleri yüksek ama hem çok ar artlar içeriyor hem de çok karmak. Bankalarn emeklilerimize artsz, anlalr ve yüksek tekliflerde bulunmasn istiyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git