Emekliler, banka promosyonunda artış istiyor

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün: "Bankaların emeklilerimize aylıkları karşılığında verdiği promosyonları, günümüzün ekonomik şartlarında anlamını yitirmiştir" ifadelerini kullandı.

Haberler 30.11.2019 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED), bankalarn emeklilere aylklar karlnda verdii promosyonlarn, yeni ylda günün koullar dikkate alnarak artrlmasn istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasnda 2017de imzalanan protokolle ilk defa toplu olarak balatlan emeklilere banka promosyonu uygulamasnda üç yl geride kald.

Üç yllna, bin lira aylk alanlara 300, bin ile 2 bin lira arasnda aylk alanlara 375, 2 bin lira üzeri aylk alanlara ise 450 lira olarak uygulanan banka promosyonda birçok emeklinin sözleme süresi 2020de sona erecek.

Yeni ylda promosyon için bankalarla tekrar masaya oturacak emekliler, yeni sözlemede rakamlarn ekonomik koullar dikkate alnarak, artrlmasn talep etti.

Promosyonun ayl 10 liraya geliyor

TÜED Genel Bakan Kazm Ergün, emeklilere banka promosyonu verilmesi için yllarca mücadele verdiklerini anmsatarak, mimar olduklar iin takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bin ile 2 bin lira arasnda aylk alanlara üç yllna ödenen 375 liralk promosyonun, aylk 10 lira civarna geldiine dikkati çeken Ergün, unlar kaydetti:

Bankalarn emeklilerimize aylklar karlnda verdii promosyonlar, günümüzün ekonomik artlarnda anlamn yitirmitir. Bu konuda bankalarn tek tarafl dayatmalarna izin verilmemeli. Banka promosyonlarnn tespitinde, kamu çalanlarna yaplan ödemeler de dikkate alnmal. Emeklilerin banka promosyonlar, yeni ylda SGK, bankalar ve derneimizce oluturulacak bir komisyon tarafndan günün koullar dikkate alnarak artrlmal.

Ana Sayfaya Git