Emekliler dikkat! O paralar toplu iade ediliyor

700 bin Bağ-Kur emeklisinin maaşlarını mercek altına alan SGK, sehven oluşan eksik ödemeleri tespit ederek bunları toplu olarak iade ediyor.

Haberler 16.02.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kaytlarnda bulunan ve emekli olan Ba-Kurlulara verilen maalarda sehven oluan eksiklikleri gidermek için dümeye bast. Bu kapsamda emeklilerin maa dosyalarnn yeniden tarand örenildi. nceleme sonucunda eksik ödeme yapld belirlenen Ba-Kurlulara bu paralar iade edilecek. Maa düzeltilecek, geriye dönük eksik ödenen tutarlar da toplu olarak verilecek.

TOPLU ÖDEME

Öyle ki; bu kapsamda 2009 ylnda emekli olan bir Ba-Kurluya bu zamana kadar bin 305 lira eksik yatrldn tespit eden SGK, bu vatandaa toplu olarak ödeme yapt. Tespit ettii eksiklikle ilgili vatandaa bir yaz da gönderen SGK, Kurumumuzca balanan yallk aylnz ile birikmi aylk tutarlarnzn maanz aldnz banka ubesine ödenmesi için talimat verilmitir. T.C Kimlik numaranz gösterir nüfus hüviyet cüzdannz ile birlikte ilgili banka ubesine müracaatnz halinde söz konusu tutar tarafnza ödenecektir eklinde bilgi verdi. Ayn çalmada hata sonucu fazla yaplan ödemelerin de geri istendii örenildi. SGKnn taramasn yapt Ba-Kurlu saysnn 700 bin olduu ileri sürülüyor.

?MAA MKANI 1 MARTTA BALIYOR

Prim borcunu yatrrsa emekli olabilecek durumda olan ancak nakit sknts çeken Ba-Kurlulara kredi yolu açld. SGKdan yaplan açklamaya göre; Ziraat Bankas arasnda imzalanan protokol kapsamnda, Ba-Kurlular, 1 Mart- 31 Mays tarihleri arasnda aylk yüzde 1.28 faizle, 48 ay vadeli krediyle prim borcunu kapatarak emekli olabilecek. Kredi imkanndan; birikmi sigorta prim borcunu ödemesi durumunda yallk ayl balanabilecek sigortallar, hizmet borçlanmas (doum ve askerlik vb.) yaplmas suretiyle yallk ayl balanabilecek sigortallar, durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yallk ayl balanabilecek sigortallar yararlanabilecek. Kredi için önce SGKdan yaz alnacak ve ardndan Ziraat Bankasna gidilecek.

Ana Sayfaya Git