Emekliler sorunlarına çözüm bekliyor!

Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, yaptığı yazılı açıklamada, en düşük emekli aylıklarının dahi asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğini söyledi.

Haberler 29.04.2022 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN-Emekliler Dernei Batman ube Bakan Hüseyin Ekmen, yapt yazl açklamada, en düük emekli aylklarnn dahi asgari ücretle eitlenmesi gerektiini söyledi.

Hayat pahallnn can yakmaya devam ettiini belirten Ekmen, özellikle emeklilerin bayram ikramiyesinin bin 100 TL ile sabit kalmasnn emeklilerde hayal krklna ve büyük bir üzüntüye neden olduunu ifade etti.

Aylklar zorunlu harcamalarn yarsn bile karlamaktan uzak

Bankadan kredi çekerek yaamaya çalan emeklilerin, borç yükü altnda ezildiine dikkat çeken Ekmen, öyle dedi:

Nüfusun yüzde 16sna denk gelen 13,6 milyon emekli bayrama buruk girmektedir. Yllarca çalarak ülkenin imarnda emei olan emeklilerimizin hayatlarnn son döneminde huzur ve refah içinde geçirmesi gereken emeklilerimize ödenen aylklar zorunlu harcamalarn yarsn bile karlamaktan uzak kalmtr. Yokluk içinde yaayan emeklilerimizin sorunlarna çözüm bulunmal ve sayg deer emeklilerimize destek olunmaldr.

Emekliler geçim zorluu yaamaktadr

Emeklilerin enflasyonun en büyük maduru olduunu vurgulayan Ekmen, Emeklilerimiz çar-pazara çkamaz olmutur. Döviz kuru yükselii ile birlikte doal gaz ve elektrie gelen yüzde 100ü aan zamlar, vatandan belini bükmektedir. Akaryakta gelen zamlar, temel ihtiyaç maddelerin tümüne fazlasyla yansmaktadr. Açlk snr 4 bin 928 TL iken, bunun altnda aylk alan emekliler geçim zorluu yaamaktadr. ifadelerini kulland.

Emekli aylklar asgari ücretle eitlenmelidir

Emeklilere, kimseye muhtaç etmeden insanca yaamaya yetecek ayln ödenmesi, sosyal devlet olmann da bir gereidir diyen Ekmen, unlar kaydetti: Emeklilerin korunmas ve sorunlarna çözüm üretilmesi, hükümetlerin asli görevi olarak görülmelidir. Emekli aylklar asgari ücretle eitlenmelidir. Bu ülkenin her kar topranda emei olan emeklilerimizi hiç kimsenin üzmeye hakk yoktur. Kendi yalsna ve emeklisine sahip çkmayan bir ülke gelecee istikbal ve güvenle bakmaya hakk yoktur.

Ana Sayfaya Git