Emeklilerden "aylıklar da erken ödensin" talebi

Kurban Bayramı ikramiyesinin 16 ve 17 Ağustos'ta ödenecek olmasından memnuniyet duyan emekliler, bayrama denk gelecek emekli aylıklarının da erken ödenmesini talep etti.

Haberler 08.08.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban Bayram ikramiyesinin 16 ve 17 Austosta ödenmesinden memnuniyet duyan emekliler, bayrama denk gelecek emekli aylklarnn da erken ödenmesini talep etti.

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED) Genel Bakan Kazm Ergün, AA muhabirine yapt açklamada, Kurban Bayram ikramiyelerinin emeklilere 16 ve 17 Austosta ödeneceini anmsatt.

Birçok emeklinin bayram alverii yapmak ve kurban almak için ikramiyeden gelecek paray merakla beklediini belirten Ergün, ödeme tarihlerinin erkenden açklanmasn bu konudaki merak gidermek açsndan olumlu bulduklarn söyledi.

- 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibini kapsyor

Bayram ikramiyesindeki olumlu yaklamn emekli aylklar konusunda da sergilenmesini beklediklerini dile getiren Ergün, unlar kaydetti:

Kurban Bayram, Ramazan Bayramndan farkl olarak hem süre olarak uzun hem de kurban vecibesinden dolay biraz daha masrafl. Son günlerde çok sayda emeklimiz derneimizi arayp, bayram ikramiyesinin ve aylklarnn ne zaman ödeneceini soruyordu. Bu soru ikramiye açsndan bugün itibariyle açkla kavutu. imdi srada emeklilerimizin bayrama denk gelen austos ay aylklarnn ne zaman ödeneceine geldi. Bu konuda talep ve beklentimiz, emeklilerimizin bayrama denk gelen austos aylklarnn bayramdan en az birkaç gün önce ödenmesi. Bayram ikramiyesi konusunda olumlu tavr sergileyen hükümetimizin bu konuda da sevindirici haber vereceine inanyoruz.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Kurban Bayram ikramiyelerinin emeklilere 16 ve 17 Austosta ödeneceini, bu kapsamda 11 milyon 767 bin 550 emekli ve hak sahibine toplamda 10 milyar 417 milyon 886 bin 693 lira bayram ikramiyesi verileceini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git