Emeklilerden 'bayram ikramiyeleri artırılsın' talebi

Türkiye Emekliler Derneği, Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen 1000 liralık ikramiyenin yüksek enflasyon karşısında eridiği gerekçesiyle ikramiyelerin en az yüzde 26 oranında artırılmasını istedi.

Haberler 11.05.2019 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED), Kurban ve Ramazan bayramlarnda emeklilere verilen 1000 liralk ikramiyenin yüksek enflasyon karsnda eridii gerekçesiyle ikramiyelerin en az yüzde 26 orannda artrlmasn talep etti.

TÜED Genel Bakan Ergün, dini bayramlar öncesi emeklilere ikramiye verilmesini uzun yllardr dile getirdiklerini anmsatarak, bu taleplerini hükümetin geçen yl hayata geçirmesinin kendilerini memnun ettiini söyledi.

Kurban ve Ramazan bayramlarnda geçen sene 1000er lira olarak verilen ikramiyelerin yüksek enflasyon nedeniyle deer kaybna uradn ifade eden Ergün, unlar söyledi:

BAYRAM KRAMYES

2019 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunundaki düzenlemeyle birçok ödeme yllk bazda yüzde 26 artrld. Emeklilerimiz için büyük önem tayan ikramiyelerin de bu kapsamda iyiletirilmesi gerekmektedir. kramiyelere en az yüzde 26 orannda yaplacak art, emeklilerimiz için yeni bir bayram müjdesi olacaktr.

kramiyeler, art sistemine endekslenmeli

Bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramlar maddi anlamda daha az buruk geçirdiini dile getiren Ergün, ikramiyelere yaplacak arttan, bata küçük esnaf olmak üzere herkesin nasipleneceini vurgulad.

Ergün, her bayram öncesi hükümetten ikramiyelerine art yapmalar çarsnda bulunmak istemediklerini, ikramiyelere yaplacak artlarn sistemli bir ekilde belirlenmesi gerektiini belirterek, Gelir ve aylklarla birlikte her yl artan sosyal yardmlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir art sistemine endekslenmelidir. dedi.

Ana Sayfaya Git