Emeklilerden 'seyyanen zam' talebi

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, TÜFE hesaplamasında emeklililerin harcamalarındaki temsil yüzdesinin düşük kaldığını belirterek, "Aylıklardaki kayıpların telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz." dedi.

Haberler 29.06.2019 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED) Genel Bakan Kazm Ergün, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) hesaplamasnda emeklililerin harcamalarndaki temsil yüzdesinin düük kaldn belirterek, Bu durum emekli aylklarnn erimesine neden oluyor. Aylklardaki kayplarn telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz. dedi.

Ergün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün 30 Haziran 1927de emekli olduunu belirterek, buradan hareketle 30 Haziran Emekliler Günü ve içerisinde bulunduu haftay da Emekliler Haftas olarak kutladklarn vurgulad.

Tüm emeklilerin Emekliler Gününü kutlayan Ergün, TÜEDin, 1 milyona yakn üyesiyle Türkiyenin en büyük sivil toplum kurulularndan biri olduunu söyledi.

Üyelerinden aldklar güçle emeklilerin sorun ve taleplerini dile getirdiklerini aktaran Ergün, öyle konutu:

Sorunlarmzn çözülmesi ve taleplerimizin karlanmas, bu ülkeye yllarca emek vermi biz emeklileri bir hayli mutlu ediyor. Bir önceki yl banka promosyonu almann mutluluuyla kutladmz Emekliler Günümüzü, geçen yl bayram ikramiyesi almann keyfiyle kutlamtk. Emeklilerimizin çözüm bekleyen sorunlar var ama atlan olumlu admlar da dile getirmemiz gerekiyor. Dernek olarak yllarca mücadelesini verdiimiz banka promosyonu ve bayram ikramiyesinin, emeklilerimiz için birer kazanma dönümesinin gurur ve mutluluunu yayoruz.

Zam, bizlere Emekliler Gününü hediyesi olur

Emekliler Gününü emeklilerin sorun ve taleplerinin dile getirildii önemli bir frsat olarak gördüklerini ifade eden Ergün, 2000 yl sonras emekli olanlarn intibaklarnn yaplmas ve tüm emeklilerin salk katk paylarndan muaf tutulmasnn ve ek ödeme oranlarnn artrlmasnn, balca talepleri olduunu dile getirdi.

Enflasyona bal olarak emekli aylklarna yaplan yüzdelik zamlarn yetersiz olduuna deinen Ergün, unlar kaydetti:

Maalesef açklanan enflasyon rakam ile sokan enflasyonu arasnda farkn olduunu düünüyoruz. Toplumun en düük gelire sahip kesimini oluturan emekliler, bu fark her gün çarda pazarda hissediyor. TÜFE hesaplamasnda emeklilerin harcamalarnn temsil yüzdesi düük kalyor. Bu durum emekli aylklarnn erimesine neden oluyor. Aylklardaki kayplarn telafisi için emekliler olarak hükümetten seyyanen zam talep ediyoruz. Bu talebimiz salanrsa milyonlarca emekli enflasyona ezdirilmemi olur. Bu zam, yllarca bu ülke için aln teri dökmü bizlere Emekliler Günü hediyesi olur.

Ana Sayfaya Git