Emeklilere banka uyarısı

Bankalardan emeklilere maaş ve ikramiye ödeme tavsiyesi Bankalar, hem maaş hem de yakın zamanda başlayacak bayram ikramiye ödemeleriyle ilgili olarak müşterilerine öncelikle dijital kanalları kullanmaları tavsiyesinde bulunuyor

Haberler 02.04.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna ilikin tedbirlerin younlat bugünlerde hem maa hem de yakn zamanda balayacak bayram ikramiye ödemeleriyle ilgili olarak müterilerine öncelikle dijital kanallar kullanmalarn tavsiye ediyor.

Emekli Sand emeklileri için nisan ay maa ödemeleri bugün balarken, tahsis numaralarna göre 1-5 Nisanda ödemeler tamamlanacak. Yaklak 13 milyon emekliye ise 7 Nisandan itibaren bayram ikramiyeleri ödenecek.

Bayram ikramiyeleri SSK emeklileri için 7 ila 10 Nisan arasnda, Emekli Sand emeklileri ve Ba-Kur emeklileri için ise 11 Nisandan itibaren ödenmeye balanacak.

Kovid-19 salgnnn yaylma sürecine ilikin etkinin en aza indirilebilmesi için sosyal mesafenin korunmas, kalabalk ve kitle halinde bir yerde bulunulmamas büyük önem tayor.

Bankalar, salgna ilikin tedbirlerin younlat bugünlerde hem maa sürecinde hem de yakn zamanda balayacak bayram ikramiye ödemeleri ile ilgili olarak müterilerine öncelikle dijital kanallar tavsiye ediyor, nakit para kullanm olmakszn banka ve kredi kart ile harcamay öneriyor.

Nakit ihtiyac olanlarn ise sosyal mesafeyi koruyarak ATMlerden nakit ihtiyaçlarn gidermeleri salklar açsndan bir gereklilik olarak görülüyor.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU LE EVDE ÖDEME

çileri Bakanl genelgesiyle tek bana yaayan ve ihtiyaçlarn karlayacak yakn bulunmayan 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl olan vatandalarn madur olmamas, temel ihtiyaçlarnn karlanmas için vali/kaymakamlarn bakanlnda 65 ya üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluturulduunu hatrlatan bankaclar, 65 ya ve üstü ile kronik rahatszl olanlara evde ödeme, havale-EFT talimat konusundaki taleplerin valilik ve kaymakamlklara 112, 155 ve 156 numaral telefonlar araclyla iletildiini belirtiyor.

ubeler, iletilen talimata istinaden müteri hesabndan yetkili kamu görevlisine ödeme yapyor. lem tutar kendisine teslim edilen banka görevlisi ile yetkili kamu görevlisi, müterilere ilem tutarn teslim ettikten sonra ödemelerin yapldna dair tutana ilgili banka ubesine teslim ederek süreci tamamlyor.

Ana Sayfaya Git