Emeklilere büyük şok!

Milyonlarca kişi bekliyordu. Ödenecek rakamlar açıklandı, emekliler parayı almak için oraya akın etti. Ödemeler yapılmaya başlanınca emekliler büyük şok yaşadı. Bazı özel bankalar vaat ettiği promosyonların yarısını yatırdı. "Kandırıldık" diyen emekliler bankalardan şikayetçi. Bankalar ise "Sorunu çözeceğiz" diyor.

Haberler 23.04.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emeklilerin 3 ylda bir bankalardan ald promosyonlar hesaplarna yatmaya balad. Ancak baz emekliler promosyon oranlarn görünce büyük bir ok yaad. Birçok özel bankann vadettii oranlarn yars kadar promosyon ödedii görüldü. Promosyon reklamlaryla kandrld yönünde ikyette bulunan emekliler, bankalarla kar karya geldi. Sorunla ilgili bilgi veren emekliler, e zamanl olarak web sitelerine de yüzlerce ikyet yadryor.

YARISI HESABA YATTI

2020-2023 yln kapsayacak olan emekli promosyon oranlar bankalarla Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) yapt toplantlarn ardndan geçtiimiz ubat aynda belirlenmiti. SGK, 1.500 TLye kadar olan emekli maalar için 500 TL, 1.500-2.500 TL arasndaki maalar için 625 TL, 2.500 ve üzeri emekli maalar için de 750 TL olarak alt limit belirledi. Bunun ardndan ocaktan itibaren 13 milyon emekliyi çekebilmek için ard ardna kampanyalar açklayan bankalar, emeklilere yüksek oranlarda promosyon vaadinde bulundu. Öyle ki emeklilere iki faturasn bankaya tamak ve 3 yl boyunca maan bankadan çekmek kaydyla birçok özel banka 1.250 TLye kadar varan oranlarda promosyon vadetti. Ancak emekliler, söz konusu vaadin sadece 625 TLsini hesaplarnda görebildi.

UBELERE GDEMEYZ

Konuyla ilgili yüzlerce ikyette bulunan emekliler, sorunun çözümü için bankalar tarafndan ubelere çarld. Emekliler, Maam tadm. Otomatik ödemeye iki fatura istediler verdim. Sözleme imzaladm. 1000 TL vereceiz dediler ancak 625 TL yatrmlar. çözmek için ubeye çaryorlar. Hem virüs var hem de bana yasak. ubeye gidemem. Bunun ad kandrmaca. Ya kalan param yatrsnlar ya da promosyon blokesini kaldrsnlar diyor.

ÖZEL BANKALAR: EMEKLLER ÜZMEYECEZ

Özel bankalar ise, bu tür kampanyalar belirli süreler için geçerli olduunu belirtiyor. Baz emeklilerin promosyon kampanyasn kaçrdn belirten özel bankalar, Ancak o süre zarfnda reklam gören emekliler var. Benzer ödemeyi bekliyorlar. Ya da sözleme imzalamayan emeklilerimiz var. nternet üzerinden bavuru yapmlar ancak sözleme imzalamalar gerekiyor. Ya da eski müterimiz. Baz kampanyalar yeni müterilerimiz için geçerli. Veya 2 fatura talimatn vermiyorlar. Bu gibi balklar nedeniyle sorunlar yaanabiliyor. Emeklilerimizi üzmeyiz. Sorunu çözmek için elimizden geleni yapyoruz. Bunun için de yeni kampanyalar düzenliyoruz yorumunu yapt.

Ana Sayfaya Git