Emeklilere de ek zam isteği

TÜED, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de ek zam istedi. Derneğin Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu: "Memur ve memur emeklilerine ilave yüzde 2,5'lik artış, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yapılmalıydı. Emekliler arasında fark gözetilmemeliydi. İlave zam talebinin Anayasa'nın eşitlik ilkesi göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmesini istiyoruz"

Haberler 10.01.2022 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Türkiye Emekliler Dernei (TÜED), memur emeklilerinin aylklarna yaplan yüzde 2,5lik ek zammn, içi ve Ba-Kur emeklilerinin aylklarna da yaplmasn talep etti.

TÜED Hukuk Danman Cafer Tufan Yazcolu, Türkiye statistik Kurumu (TÜK) tarafndan 3 Ocakta açklanan yüzde 13,58lik aralk enflasyonuna göre yllk enflasyonun yüzde 36,08 orannda gerçekletiini anmsatt.

Temmuz-Aralk 2021 enflasyon verisiyle içi ve Ba-Kur emekli aylklarnn yüzde 25,47 arttn belirten Yazcolu, öyle konutu:

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 6. Dönem Toplu Sözlemede maalara Ocak 2022 itibaryla yüzde 5 art olacakt. Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan, bu rakama ilave yüzde 2,5 art yaplacan açklad. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin memnuniyetle karlad bu ilave art içi ve Ba-Kur emeklileri de talep etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda emekli aylklarna zamlar da içeren torba kanunun görümelerine katlarak onlarn bu talebini dile getirdik. Fakat, üzülerek ifade etmeliyim ki komisyonda giriimlerimiz sonuçsuz kald. Umuyoruz ki yasann Meclis Genel Kurulu aamasnda taleplerimiz karlk bulur.

- Yaplan artlar kayplar önlemeliydi

Memur ve memur emeklilerine yaplan ilave yüzde 2,5 art dernek olarak olumlu bulmakla birlikte yetersiz gördüklerini ifade eden Yazcolu, unlar söyledi:

Emeklilerin gelir ve aylklarna yaplan artlar, alm gücünde fiyat ve döviz kuru kaynakl artlarn yol açt kayb önlemeliydi. Emeklilerimizin harcamalarnda en yüksek gider olan gda ve kira artlar maduriyetleri arttrd. Memur ve memur emeklilerinin maalarndaki ilave yüzde 2,5lik art, içi ve Ba-Kur emeklilerine de yaplmalyd. Emekliler arasnda fark gözetilmemeliydi. Bu bakmdan, içi ve Ba-Kur emeklilerinin ilave zam talebinin Anayasann eitlik ilkesi göz önünde bulundurularak yetkililerce yeniden deerlendirilmesini istiyoruz. (AA)

Ana Sayfaya Git