Emeklilere PTT müjdesi

PTT, emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzaladı.

Haberler 15.02.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SGKnn toplant salonunda düzenlenen protokolün imza törenine, SGK Bakan Mehmet Selim Bal, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, SGK Bakan Yardmcs Cevdet Ceylan ve dier ilgililer katld.

SGK Bakan Bal, promosyon protokolünü 25 bankann 16syla imzaladklarn belirterek, unlar söyledi:

Bugün de en büyük i ortamz olan PTT ile protokolümüzü imzalyoruz. PTT bizim için özel bir kurum. çünkü çalma ve Sosyal Güvenlik ile Ulatrma, Denizcilik ve Haberleme Bakanlarmzn iki kurumun i birlii içinde çalmalar yönünde özel talimatlar oldu. Bu anlamda yurt d ilaç temininden tutun da kargo ve posta hizmetlerine kadar PTT ile imdiye kadar protokoller imzaladk. Bugün de emeklilere promosyon ödemesinde ilikin protokolü imzalayacaz.

PTTnin imzaladklar tüm protokolleri sosyal sorumluluk ve kamu hizmeti olarak algladn vurgulayan Bal, Bugünkü protokolü de PTT bir ticari kaygya, bir kar elde etme amacyla deil, sosyal sorumluluk ve kamu hizmeti gayesiyle imzalyor. Bundan dolay sayn Genel Müdürü kutlarm. dedi.

Ödemelerin en geç mart ayn içinde balayacan bildiren Bal, u ana kadar emeklilerimizin yüzde 95ine ulam bulunmaktayz. 25 bankann 16snn protokolü imzalamas, dier 9 bankann imzalamayaca anlamna gelmez. Dier bankalar da gelecektir, protokolleri imzalayacaz. u saat itibariyle emeklilerimizin yüzde 95ine ulam durumdayz. bilgisini verdi.

Emeklilerin promosyon imkanndan yararlanmas için gerekli teknik alt yapy tamamladklarn vurgulayan Bal, protokollerin ardndan yaplmas gerekenlerle ilgili emeklileri bilgilendireceklerini söyledi.

- PTT emeklilere özel indirim uygulayacak

PTT Genel Müdürü Bozgeyik de PTTnin 176 yllk köklü bir kurulu olduunu ifade ederek, Bu protokolle bizler de karnca kararnca çorbada tuzumuz olsun istiyoruz. Bu ülkeye hizmet edenlere biz de hizmet edelim düüncesiyle protokolü imza altna alyoruz. ifadelerini kulland.

Emeklilere maa promosyonunun yannda PTT hizmetlerinden de indirimli yararlanma imkan saladklarn bildiren Bozgeyik, emeklilere kargoda yüzde 20, e-ticarette yüzde 10 ve PTT Bank havalelerinde de yüzde 20lik özel indirim uygulayacaklarn duyurdu.

Konumalarn ardndan, emeklinin aylklar karlnda banka promosyonu alabilmesini salayacak protokol Bal ve Bozgeyik arasnda imzaland.

- Emekliler 3 yl ayn bankadan aylk alacak

lk ödemeleri mart ay içinde yaplmas planlanan banka promosyonu kapsamnda, bin lira altnda emekli maa alanlara 300, bin lira ile 2 bin lira arasnda emekli maa ödenenlere 375, 2 bin lira üzerinde emekli maa alanlara da 450 lira bir seferde ödeme yaplacak.

Promosyon imkanndan faydalanmak için emeklilerin öncelikle iki tane aktif fatura için otomatik ödeme talimat vermesi gerekecek. Bunun yannda ya kredili mevduat hesab açtrlacak ya da kredi kart kabul edilecek.

Emekliler, verilecek promosyon karlnda 3 yl boyunca ayn bankadan aylklarn alacak.

Ana Sayfaya Git