Emeklilerin gözü kulağı Yıldırım’da

Yaklaşık 11,5 milyon emekli, Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında tamamlanarak Başbakan Yıldırım'a sunulan banka promosyonu pazarlığının sonucunu merakla bekliyor .

Haberler 29.11.2016 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrmdan kendisine sunulan rakamlar yükseltmesini bekleyen emekliler, ceplerine girecek ciddi bir meblan ylba hediyesi olaca görüünde

Türkiye Emekliler Dernei Genel Bakan Ergün:

- Promosyonda sona yaklalm olmasnn memnuniyetini yayoruz. Bu memnuniyetimizin dört ba mamur bir mutlulua dönümesi için verilecek rakamlarn emeklilerin beklentilerini karlayacak miktarda olmas gerekiyor

Yaklak 11,5 milyon emekli, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile bankalar arasnda tamamlanarak Babakan Binali Yldrma sunulan banka promosyonu pazarlnn sonucunu merakla beklemeye balad. Babakan Yldrmdan kendisine sunulan rakamlar yükseltmesini bekleyen emeklilerin cebine girecek ciddi bir mebla, ylba hediyesi olacak.

Emeklilerin talepleri arasnda yllardr ilk sralarda olan banka promosyonu verilmesi konusunda son aamaya gelindi. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile bankalar arasnda yaklak bir yldr süren görümeler tamamlanarak, pazarlkta ulalan son rakam Babakan Yldrma sunuldu.

Babakan Yldrmn, kamuoyunun bekletilerinin altnda kalmas nedeniyle sunulan rakam tekrar gözden geçirecei belirtilirken rakamn bir miktar daha artrlmas için bankalar ile toplant yapmas bekleniyor.

lerleyen günlerdeki olas toplantnn ardndan Yldrmn, hükümetin emeklilere aylklar karlnda bir miktar banka promosyonu verilmesi vaadini sonuçlandrp, verilecek promosyon rakamn yeni yldan önce açklayaca tahmin ediliyor.

- Ayla göre promosyon gündemde

çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl ile bankalar arasnda tamamlanan görümelerde, emeklilere aylklar orannda banka promosyonu verilmesi noktasnda anlald örenildi.

Yüksek aylk alan emeklinin yüksek, düük aylk alan emekilinin ise düük miktarda yararlanaca promosyon imkan, aylk oranna göre farkl kademelerden oluacak.

Öte yandan, SGK tarafndan 2015te 485 bin 410u yallk, 11 bin 847si malullük/vazife malullüü olmak üzere toplam 497 bin 257 kiiye emekli ayl balanmt. Sisteme yeni dahil olanlar ile geçen yl emeklilere aylklar kapsamnda toplam 152 milyar lira ödeme bankalar araclyla yaplmt.

- Emekliler 100 liray düük buluyor

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED) Genel Bakan Kazm Ergün, 2007/21 sayl Babakanlk genelgesiyle kamuda çalanlarn maalar karlnda ald banka promosyonunun, emeklilere de aylklar karlnda verilmesi talebini ilk kez kendilerinin gündeme getirdiini savundu.

Bu yönde kamuoyu olumasnn ardndan AK Partinin de emeklilerin sesine kulak verip konuya seçim beyannamesine yer verdiini belirten Ergün, Yllardr talep ettiimiz banka promosyonunda artk sona yaklalm olmasnn memnuniyetini yayoruz. Bu memnuniyetimizin dört ba mamur bir mutlulua dönümesi için verilecek rakamlarn emeklilerin beklentilerini karlayacak, bir yaralarna merhem olacak miktarda olmas gerekiyor. dedi.

Milyonlarca emeklinin Babakan Yldrma sunulan promosyon çalmasnn sonucunu merakla beklediini dile getiren Ergün, öyle konutu:

Genel merkezimizi her gün Türkiyenin dört bir yanndan yüzlerce emekli arayp promosyon konusunu soruyor. Ülkesine yllardr hizmet etmi bu insanlar, yllk 100-150 lira gibi rakamlar düük bulup, Sayn Babakandan rakamlar yükseltmesini bekliyorlar. Bu karlanrsa hükümet ve Binali Bey bize çok büyük ve anlaml bir ylba hediyesi vermi olur.

Ana Sayfaya Git