Emeklilik bekleyenlere müjde!

Milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayıyor. Emekli olmayı bekleyenler için iyi bir haber geldi. Başvurusunu 1 Şubat 2021'e kadar yaptıranlara emeklilik hakkı doğuyor. Yapılandırma kapsamında Bağ-Kur’lulara müjde geldi. Borçlu olduğu için günleri silinen Bağ-Kur’lular, borcu ödeyerek emekli olacak. Başvurular 1 Şubat 2021’e kadar sürecek.

Haberler 26.11.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca vatanda yaplandrma yasas ile rahat nefes alrken, binlerce Ba-Kurluya da emeklilik frsat dodu. Daha önce borcu olduu için günleri silinen Ba-Kurlular bu primlerini yeniden canlandrarak emekli olabilecek. Silinen günlerin tamam yeniden kullanlabilecek. Böylece ödedikleri süre kadar beklemeden emekli olunacak. Daha önce çeitli tarihlerde çkan yasal düzenlemelerle borçlar silinerek hizmet süreleri dondurulanlarn ihya (canlandrma) bavurular 1 Aralkta balyor. Bavurular 1 ubat 2021 tarihine kadar sürecek.

AKTF HALE GELECEK

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, daha önceki düzenlemelerle dondurulan hizmet sürelerine ait primlerin Y-ÜFE ile güncellenmi tutar üzerinden yatrlarak hizmetlerin canlandrma imkn bulunduunu söyledi. Bakan Selçuk, Ba-Kur sigortallar bata olmak üzere primini kendi ödeyen vatandalarn müracaatlar e-devlet üzerinden alnabilecek dedi. hya için Sosyal Güvenlik Kurumuna bavurulacak. Ödemelerin 3 ayda yaplmas gerekiyor. Primin tebli edilmesinin ardndan tutarn tamamnn Mart 2021 tarihine kadar ödenmesi durumunda sigortallk aktif hale getirilecek. Prim ödemeleri asgari ücret üzerinden yaplacak. Vefat edenlerin yaknlar dul ve yetim ayl için ihya bavurusu yapabilecek.+

OTOMATK BALATILACAK

Ocak 2021e kadar prim borcu bulunan kiilerin dondurma ilemleri SGK tarafndan otomatik yaplacak. Bu durumdaki kiilerin borçlar silinecek, Ba-Kur süreleri dondurulacak. 31 Ocak 2021 tarihine kadar da SGKya bavuruyla dondurma ilemi yaplacak.

VERG DARELERNE GTMEYE GEREK YOK

Yaplandrmadan yararlanmak isteyen vatandalarn vergi dairelerine gitmesine gerek olmayacak. Gelir daresi Bakanl mükelleflere, Kovid-19 salgn nedeniyle yaplandrma bavurularn nteraktif Vergi Dairesi üzerinden 7 gün 24 saat online yapma imkn tand. nteraktif Vergi Dairesi üzerinden bavurusu alnan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini pein veya taksitler halinde anlamal bankalarn kredi kartlar kullanlarak yapabilecek.

Ana Sayfaya Git