Emeklilik faaliyeti

SGK'dan milyonlarca çalışanı ilgilendiren çok önemli yazı. SGK, tüm kamu kurumlarına gönderdiği yazıda 4/A, 4/B, 4/C emeklilik aylığı, emeklilik bilgisi, işe giriş çıkış bildirgesi gibi konularda ıslak imza zorunluluğu olmadığını bildirdi. E-Devlet'ten alınan belgeler yeterli olacak.

Haberler 02.11.2019 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal Güvenlik Kurumu Bakanln tüm kamu kurumlarna gönderdii yazda Cumhurbakanl genelgesi hatrlatld. Yazda, sorun çözen, çözüm üreten sonuç ve vatanda odakl devlet anlay ile bürokrasinin azltlmasnn Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin öncelikli hedefleri olduu vurguland. SGK yazsnda kamu hizmetinde hastala sebebiyet veren hususlarn ortadan kaldrlmas, milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi ekilde sunulmas devlet ve millet bütünlemesini zedeleyen davranlardan kaçnlmas gerektii ifade edildi.

EMEKLLK UYARISI

Uyar yazsnda vatandalar tarafndan sklkla ihtiyaç duyulan ve barkod üretilmek suretiyle e-devlet üzerinden temin edilen belgelerin baz kurumlarca kabul edilmeyerek, slak imzal belge istendii yönündeki uygulamann Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin öncelikli hedefleri uygun olmadn, kamu hizmetlerinde vatanda odakl anlay ile gereksiz bürokratik süreçlerin önüne geçmek amacyla; doruluu yine e-devlet üzerinden teyit edilebilen; SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, Sosyal Güvenlik Kayt Belgesi,4A e Giri çk Bildirgesi,

4/A Emekli Aylk Bilgisi,4/B Emekli Aylk Bilgisi,4/C Emekli Aylk Bilgisi, Belgelerinin temininde vatandalardan ayrca slak imzal bilgi/belge istenilmemesi gerektii belirtildi.

Ana Sayfaya Git