Emeklilik hizmetleri birleşiyor!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Emeklilik hesapları yapılırken tüm hizmetlerine bakılıyor. Tabii bunun için hizmet birleştirmesi dediğimiz yöntemin uygulanması gerekiyor. Kurumlar arası çalışmalar belli yöntemlerle birleştiriliyor, emekli olunacak kurum belirleniyor.

Haberler 23.10.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca içi ve memuru çok yakndan ilgilendiriyor. çalmalarnn tamam prim gününü oluturuyor. Birletirilen çalmalara askerlik veya doum borçlanmasyla elde edilen günler de ilave edilebiliyor. Emeklilik hesaplar yaplrken tüm hizmetlerine baklyor. Tabii bunun için hizmet birletirmesi dediimiz yöntemin uygulanmas gerekiyor.

SON 3.5 YIL FORMÜLÜ

Birden fazla kurumda çalan kiinin hangi kurumdan emekli olaca konusu gündeme getiriliyor. Bu noktada 2 ayr ilem bulunuyor. 1 Ekim 2008den önce sigortal olanlar için kural son 7 yldaki 1261 gün olarak iletiliyor. Yani siz son 1261 gün hangi kuruma prim ödemiseniz, hizmetlerinizin birlemesinden sonra o kurumdan emekli oluyorsunuz. 1 Ekim 2008den sonra sigortal olanlarda ise hangi kuruma daha çok prim ödenmise emeklilik de o kurumdan gerçekleiyor.

NE ZAMAN VE NASIL YAPILMALI?

Birden fazla kurumda çalmanz varsa hizmet birletirmesi yaparak prim saylaruuz tamamlayabilirsiniz. Bunun için emeklilik döneminiz gelmeden bir süre önce Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bavuruda bulunarak ilemi gerçekletirebilirsiniz. Bavururuzun mutlaka yazl olmas gerekiyor.

MEMURLARIN DURUMU NASIL OLUYOR?

Memurlarn hizmet birletirmesi yapmalan onlara farkl avantajlar da salyor. Memurlar hizmet birletirmesi yaparak 1 Ekim 2008 öncesi hizmetleriyle emekli ayliklarna esas tekil eden derece ve kademelerini yükseltebiliyor. Böylece maalar da artyor.

Ana Sayfaya Git