"Emeklilikte yaşa takılanlar" İstanbul'da miting düzenledi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Maltepe'de miting düzenledi.

Haberler 18.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maltepe sahilindeki Orhangazi ehir Park etkinlik alannda gerçekletirilen mitinge, Dernek Bakan Gönül Boran Özüpak, dernek temsilcileri, baz siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluu temsilcileri ile binlerce dernek üyesi katld.

Alan dolduran vatandalardan bazlar, üzerinde Bizimkisi bir hak hikayesi, Emeklilik haktr engellenemez yazl pankartlar ile 1999 öncesi haklarmz istiyoruz, Erken emeklilik istemiyoruz, Cumhurbakanmz sesimizi duy yazl dövizler açarak, Edirneden Karsa Jüpiterden Marsa çkacak bu yasa eklinde sloganlar att.

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programda, halk oyunlar gösterisi yapld.

Dernek Bakan Özüpak, burada yapt konumada, uzun zamandan bu yana il il dolaarak toplantlar gerçekletirdiklerini belirterek, Kim olduumuzu kitlelere ifade edebilmek adna büyük çabalar sarf ettik. Ylmadk, yorulmadk, bkmadk, usanmadk ve nihayet bugün kocaman bir aile olarak burada, tek yürek halinde ve bir aradayz. Dün birbirinden ayr birer tula iken imdi sarslmaz bir kale gibi dimdik sapasalam bir ekilde ayaktayz. diye konutu.

SYAS BR AMACIMIZ YOK

Özüpak, unlar söyledi:

Bizim siyasi bir amacmzn olmadn, derdimizi anlayan, bize hak veren insanlarn yanmzda bulunmalarnn doal olduunu ve bize bir adm yaklaandan uzaklamann nankörlük olabileceini söylemeye gerek duymuyoruz. Aramzdaki mesafeleri ksaltmak isteyenlere bizim kollarmz her daim açktr, kaplarmz aralktr. Ve o kapnn aralndan gün gibi süzülecek bir müjdenin gelmesini beklemekteyiz. Burada toplananlarn beklentisine de sessiz kalnamayacan düünmekteyiz. Bizler hiçbir zaman eylem yapmadk, yapmyoruz, yapmayacaz. Bütün toplantlarmz yasal izinler çerçevesinde yaplmtr. Altnda art niyet arayanlar bilsinler ki bizler sadece hak edilmiimizin peindeyiz. Siyasi çekimelerin ve ideolojik hesaplamalarn bizim davamzda yeri ve kymeti yoktur. Bizler edep ve adap çerçevesinde hukuk ve nizam içerisinde hareket ederek derdimizi anlatmaya çalyoruz. Yolumuz ve çizgimiz budur.

Programn ardndan vatandalar etkinlik alanndan ayrld.

Ana Sayfaya Git