Emeklinin beklentisi

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Küçükkösen, toplu sözleşmeden beklentilerini açıkladı:

Haberler 05.08.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekli Memur-Sen Genel Bakan Ali Küçükkösen, 6. Dönem Toplu Sözleme döneminde emekli kamu görevlilerinin beklentilerini açklad.

Ulus Meydannda toplanan sendika üyeleri, taleplerini dile getirdi. Güvenli hayat güvenceli emeklilik yazl döviz açan grup, Hükümet emekliyi enflasyona ezdirme, Emekliyi ölüme terk etmeyin eklinde slogan att.

Grup adna basn açklamas yapan Küçükkösen, emekliler ile çalanlar arasnda açlan makasn mutlaka daraltlmas gerektiini söyledi.

Kamu görevlilerinin emekli maa ve ikramiyesinin hesabnda, ek ödeme dahil fiilen görev yaptklar dönemdeki bütün bordro unsurlarnn dikkate alnmas gerektiini dile getiren Küçükkösen, öyle konutu:

GENç SAYILACAK EMEKLLER

Genç saylacak yata emekliye ayrlm olanlarn kamuda yeniden istihdamna ilikin snrlamalar kaldrlmaldr. Emeklilerin sendika kurma hakkna ilikin fiili engeller yok saylmal, uluslararas sözlemelerin gereklerine uygun biçimde, örgütlenme bata olmak üzere sendikal haklardan yararlanmalarna yönelik teminatlar yürürlüe konulmaldr. Kamu görevlisi emeklileri, emekliye ayrldklar tarihte üye olduklar sendikaya üyeliklerini devam ettirebilmeli veya en son görev yaptklar kurumun dahil olduu hizmet kolundaki sendikalara üye olabilmelidir.

Emeklilere, kamu görevlilerine uygulanan usul ve esaslar çerçevesinde çocuk yardm ödenmesi gerektiini belirten Küçükkösen, çalmayan veya emekli maa bulunmayan eler için aile yardm istediklerini ifade etti.

Emeklilere, yaa baklmakszn toplu tamadan ücretsiz yararlanma hakk verilmesini talep eden Küçükkösen, unlar kaydetti:

ÜCRETSZ HAKLARIN VERLMES

Aktif yalanma kavram çerçevesindeki yaklamlar ülkemizde de hayata geçirilmeli, emeklilerin daha salkl, aktif ve etkin ekilde hayata katlmalar salanmaldr. Maa ve gelir kayplarnn telafisi ve tazmini amacyla enflasyon fark yannda enflasyon tazminat ödenmelidir. Emekçi kesim için hayata geçirilmesi mutlak gereken seyyanen zam, emekli kesim için de mutlaka deerlendirmeye alnmaldr. Emekliler açsndan oksijen destei hükmündeki bayram ikramiyesi 1100 TLden 1500 TLye çkarlmaldr. Emeklilerden kesinlikle tedavi, ilaç ve reçete katlm pay alnmamaldr. Bizzat Cumhurbakanmz tarafndan deklare edilen 3600 ek gösterge sözü yerine getirilmelidir.

Ana Sayfaya Git