Emekliye 2 bin 62 lira

2 bin 62 lira bayram ikramiyesi, bu ay KPDK’ya taşınacak. Memurlar ve memur emeklileri için anlaşma sağlanırsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ikramiye yolu açılacak.

Haberler 06.03.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Kamu Personeli Danma Kurulu (KPDK) toplantsna çevrildi. Bayram ikramiyesi isteyen memurlarn ve emeklilerin heyecanla bekledii toplant, bu ay yaplacak. Toplantda bayram ikramiyesinin masaya yatrlmas beklenirken, memurlar ve memur emeklileri için anlama salanrsa SSK ve Ba- Kur emeklilerine de ikramiye yolu açlacak.

KNC TOPLANTI

Geçtiimiz yl Austos aynda gerçekletirilen toplu sözleme görümelerinde ele alnan ancak karara balanmayan konular KPDK gündemine geliyor. Toplu sözleme sonras ilk KPDK toplants Kasmda yaplmt. kinci toplant ise bu ay gerçekletirilecek. Toplantda, memurlara ve emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarnda ikramiye verilmesi taleplerinin de ele alnmas bekleniyor. Memur- Sen, toplu sözleme masasnda ikramiye tutarnn en yüksek devlet memuru aylnn (ek gösterge dahil) 2 kat tutarnda olmasn istemiti. Bu rakam, toplu sözleme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. imdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor.

UMUTLU BEKLEY

Toplantda anlama salanrsa, memurlara ve memur emeklilerine ylda 2 kez ikramiye dönemi balayacak. Bu, SSK ve Ba-Kur emeklilerine de ikramiye yolunu açabilecek. çünkü Memur-Senin daha önce memur emeklileri için talep ettii promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmiti. SSK ve Ba-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarnda 1er maa ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Dernei yetkilileri, kramiye memur emeklileriyle balayp içi ve Ba- Kur emeklilerine de yaygnlatrlabilir. Bir kararnameyle düzenleme yaplabilir. Ylda 2 defa bayramlarda bir maa tutarnda ikramiye uygun olur düüncesindeyiz demiti.

EK ÖDEMEDE 2 TAKST ZAMANI

Kamuda 30 yldan fazla hizmeti olmasna karn ikramiyesini 30 yl üzerinden alanlara ek ödemeler sürüyor. Geçen yl bavurup ek ikramiyesini alanlara, varsa kalan ödemeleri bu aydan itibaren yaplacak. Memur emeklileri, geçen yl hangi tarihte ek ikramiyelerini almlarsa, bu yln ayn döneminde ödemeleri 1 yllk faiziyle birlikte yaplacak. Yasada ikramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan ksmnn bavuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan ksmnn ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yln ayn ay içinde verilecei karara balanmt. Emeklilere ilk ödemeler Mart 2017de balamt.

Ana Sayfaya Git