Emekliye 3 maaş avans

SGK, emeklilik başvurusu yapanlara avans imkanı sunuyor. Bu imkanın mevcut emeklilere de sağlanması için çalışılıyor. Onay çıkarsa, emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecek, geri ödemeyi taksitle ve faizsiz yapacak.

Haberler 28.07.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nakit sknts çeken emekliler için avans formülü gündemde. Emekli maalarnn balanmasn bekleyenlere salanan avans imkannn benzerinin emekliler için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Talepler hayata geçerse, emekliler 3 maa tutarnda avans kullanabilecek. Geri ödemeyi de taksitler halinde faizsiz olarak yapacak. Emekli maann balanmasn bekleyenlere yönelik avans uygulamasnda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), net asgari ücretin 3 katna kadar ödeme yapyor. Avansn balanacak gelir ve aylklarn birikmi tutarndan fazla olan bölümü, daha sonra gelir ve aylklardan 1/4 (yüzde 25) orannda kesilerek mahsup ediliyor. Emeklilik bavurusu yapan kiiye avans ödemesi yaplmas için ayln 90 gün içinde balanamam olmas ve yazl bavuru yaplmas gerekiyor.

VADE FARKI YOK

imdi bu uygulamann mevcut emekliler için de hayata geçirilmesi gündemde. Bu konuda gözler çalma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan Zehra Zümrüt Selçukta... Emekliler, bu imkan dört gözle bekliyor. Sistem hayata geçerse; emekliler nakit sknts yaadklarnda SGKya yazl bavuru yaparak maann 3 katna kadar avans isteyebilecek. Bu para daha sonra emeklinin maandan 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Örnein; maa 2 bin lira olan bir emekli, 6 bin lira alabilecek. Geri ödemeyi de ayda 166,66 lira olarak yapacak. Avanstan faiz alnmayacak. Halen bankadan nakit ihtiyac için kredi kullanan emekli, hem faiz hem de masraf yüküyle karlayor...

Ana Sayfaya Git