Emekliye 355 TL zam yolu göründü

Bayram ikramiyesi ve yüzde 9.17 maaş zammı ile sevinen emeklilerin şimdi gözü intibakta. Emekliler, maaşlarda 355 liraya varan zam yolunu açacak kararı bekliyor.

Haberler 23.07.2018 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylda 2 kez biner lira bayram ikramiyesi ile muradna eren emeklilerin maana bu ay da son 10 yln en yüksek zamm yanstld. Zam oran SSK ve Ba-Kur emeklilerinde yüzde 9.17, memur emeklilerinde ise yüzde 8.65 oldu. lk ikramiyelerini alan, ikinciyi de önümüzdeki ay cebine koyacak olan emeklilerin imdi gözü intibakta. 2000 yl ve sonrasnda emekli olanlar, intibak beklentisi içerisinde. Bu konuda müjde bekleyen emekliler, umutlu. ntibak konusunda Anayasa Mahkemesi adres olarak TBMMyi adres göstermi, Türkiye Emekliler Dernei de konuyu Avrupa nsan Haklar Mahkemesine tamt.

EMEKLLERN TEPKS VARDI

Eer intibak düzenlemesi yaplrsa, yaklak 5 milyon kiinin maanda art yaanacak. Düzenleme, her emekliye farkl yansyacak. 2000 yl ve sonrasnda emekli olanlarn maa yeniden hesaplanacak. Emeklilere, prim ödemelerine ve hizmet sürelerine göre farkl zamlar söz konusu olacak. lk intibakta 2000 yl öncesinde emekli olan yaklak 2 milyon SSKlnn maanda 50 lira ile 355 lira arasnda art olmutu. Yeni intibakta da artn bu seviyelerde olabilecei belirtiliyor.

ZAM FARKI YATIYOR

MEMUR emeklilerine, dul ve yetimlerine yüzde 8.65lik Temmuz artyla oluan zam farklar yatrlyor. Emekli Sandndan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim ayl alanlarn fark tutarlar, 26 Temmuz Perembe gününden itibaren ödenecek. Sosyal GüvenlikKurumundan yaplan açklamaya göre; Emekli Sandndan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim ayl alan toplam 2 milyon 179 bin 456 kiinin, 1 Temmuz 2018den geçerli olmak üzere aylklarnda oluan fark tutarlarnn, aylklarn aldklar banka ubelerine gönderilerek 26 Temmuz tarihinde ödemelerinin yaplaca belirtildi. Ödenecek fark tutarnn da 591 milyon 133 bin 92 lira 16 kuru olduu vurguland. Aylklarn 3er aylk veya her ay alanlar için uygulanacak ödeme ekli u ekilde sraland:

NE KADAR ÖDENECEK?

1. grupta Mays-Haziran-Temmuz döneminde aylk alanlara Temmuz ay olmak üzere 1 aylk tutarnda;

2. grupta Haziran-Temmuz-Austos döneminde aylk alanlara Temmuz ve Austos aylar olmak üzere 2 aylk tutarnda;

3. grupta Temmuz-Austos-Eylül döneminde aylk alanlara Temmuz, Austos ve Eylül aylar olmak üzere 3 aylk tutarnda;

Aylklarn her ay alanlara ise Temmuz ayna ait 1 aylk tutarnda ödeme yaplacak.

Ana Sayfaya Git