Emekliye bayram ikramiyesi!

Memur ve memur emeklilerinin uzun zamandır beklediği bayram ikramiyesi bu ay KPDK'da görüşülecek. Memur için ikramiye yolu açılırsa, bu ödemeden SSK ve Bağ-Kur emeklileri de faydalanacak.

Haberler 27.03.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur ve memur emeklileri için bayramlarda verilmesi beklenen emekli ikramiyesi konusu uzun süredir askdayd. Zaman zaman gündeme gelerek merak uyandran konunun bu ay netlemesi bekleniyor. Kamu Personeli Dayanma Kurulu (KPDK) tarafndan yaplacak toplantda memur ve memur emeklileri için düünülen bayram ikramiyesi de masaya yatrlacak. Bu ay içerisinde yaplacak toplant ile netlemesi beklenen bayram ikramiyesi karar kabul edilirse, SSK ve Ba-Kur emeklileri de bu ikramiyeden faydalanabilecek. Peki, emekliye bayram ikramiyesi ne zaman belli olacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? te, binlerce emekli tarafndan heyecanla beklenen emekli ikramiyesine dair tüm merak edilenler...

GÖZLER PEREMBE GÜNKÜ KPDK TOPLANTISINDA

Kamu Personeli Danma Kurulu (KPDK) 29 Mart Perembe günü toplanyor. Sendikalar ile bir araya gelecek olan çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu önderliinde toplu sözlemede karara balanamayan konular masaya yatrlacak. Masann en önemli konusu ise geçtiimiz Austos aynda da gündeme getirilen emekliye ylda iki kez verilmesi öngörülen bayram ikramiyesi. Eer emekliye bayram ikramiyesi karara balanrsa bundan yalnz memur ve memur emeklileri deil SSK ve Ba-Kurlular da faydalanacak.

YILDA K KEZ BAYRAM KRAMYES

KPDK görümesinde memura bayram ikramiyesi mevzusunda uzlama salanrsa emekliler ylda iki kez ikramiye alacaklar. 12 milyon emekli vatandan dört gözle bekledii emekliye ikramiyenin miktar konusunda da iki ihtimal üzerinde duruluyor:

Memur-Sen, toplu sözleme masasnda dini bayram ikramiyesi tutarnn en yüksek devlet memuru aylnn (ek gösterge dahil) 2 kat tutarnda olmasn istemiti. Bu rakam, toplu sözleme döneminde bin 951 liraya tekabül ediyordu. imdi ise 2 bin 62 liraya denk geliyor. Bu tutar üzerinde anlama salanabilecek.

Bir dier seçenek ise memurlara ve emeklilere aldklar maalar kadar ikramiye verilmesi. Anlama bu yönde sonuçlanrsa, memura ve emekliye maa neyse o tutarda ikramiye ödenecek.

EMEKLYE 2 BN LRA KRAMYE MÜJDES

Geçtiimiz Austos aynda yaplan toplu sözleme görümelerinde karara balanamayan memur ve memur emeklisine bayram ikramiyesi konusu bu ay KPDK toplantsnda gündeme gelecek. lk KPDK toplants toplu sözleme görümelerinin ardndan Kasm aynda gerçekletirilmiti. Bu ay ikici olarak toplanacak olan KPDKnn bayram ikramiyesi konusunda bir karara varmas bekleniyor.

SSK VE BA-KUR EMEKLS DE FAYDALANACAK

Toplu sözleme görümelerinde bayram ikramiyesi konusunu gündeme getirerek taleplerinden bahseden Memur-Sen cephesi, daha evvel emekliye promosyon ödemesine de ön ayak olmutu. Bütün emeklilerin faydaland promosyon ödemeleri sonrasnda yeni gündem bayram ikramiyesi. SSK ve Ba-Kur emeklileri için de hayata geçirilmesi beklenen emekli ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramlarnda birer defa olmak üzere ylda iki defa ödenecek.

EMEKL EK KRAMYE ÖDEMELER NE DURUMDA?

Kamuda 30 yldan fazla hizmeti olmasna karn ikramiyesini 30 yl üzerinden alanlara ek ödemeler sürüyor. Geçen yl bavurup ek ikramiyesini alanlara, varsa kalan ödemeleri bu aydan itibaren yaplacak. Ek ikramiye kararn takip eden Mart ay itibaryla balayan ek ikramiye ödemeleri kapsamnda müracaat eden ve bavurusu hakl bulunan yaklak 232 bin kiiye SGK tarafndan toplam 1,1 milyar lira ödeme yapld. kramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan ksmnn bavuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan ksmnn ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yln ayn ay içinde ödenmesi kararlatrld.

Ana Sayfaya Git