Emekliye Bayram Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 150 bin emekliye müjdeli haber. 600 lira ile 900 lira arasında maaş alanların emekli maaşları 1000 liraya tamamlanacak. Emeklilerin beklediği bayram ikramiyeleri de 16-17 Ağustos’ta yatıyor.

Haberler 16.08.2018 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BN lirann altnda emekli maa alanlara zam yaplacak, böylece 1000 lirann altnda maa alan emekli kalmayacak. Haktan, 150 bine yakn emekli yararlanacak. Emeklilere müjdeyi, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Kabinesinin 400 projeyi içeren 100 Günlük Eylem Plannda açklad.

100-400 LRA ZAM

Peki kimler 1000 lirann altnda emekli maa alyor? 2015 yllnda emekli maa bin lirann altnda olanlar için düzenleme yaplarak, seyyanen 100 lira zam verilmiti. O dönem Ba-Kur tarm emeklileri hariç bin lirann altnda emekli maa alan kalmamt. Bugün ise Ba-Kur tarm emeklileri arasnda bin lirann altnda maa alanlar olduu gibi ölen sigortallarn hak sahipleri arasnda da hissesi orannda yine bin lirann altnda maa alanlar bulunuyor.

Cumhurbakan Erdoann, açklad 100 Günlük Eylem Plan ile artk bin lirann altnda maa alan emekli kalmayacak. 600 lira ile 900 lira arasnda emekli maa alan 150 bine yakn emekli, yeni düzenlemeden yararlanacak. Emeklilerin maana 100 lira ile 400 lira arasnda zam yaplarak, 1000 liraya tamamlanacak. Yeni düzenleme 100 gün içinde tamamlanacak ve bin lirann altnda maa alanlarn zamlar yatrlacak.

KRAMYELER ÖDENYOR

Yeri gelmiken, bin liralk bayram ikramiyesine de deineyim. Bu yl yaplan düzenleme ile emeklilere Ramazan ve Kurban bayram olmak üzere senede iki kere, bayram öncesi bin liralk ikramiye verilecek. Düzenleme kalc, yani önümüzdeki senelerde de bayram ikramiyeleri ödenecek. Bu yl ilk ödemeler, Ramazan Bayram öncesi 7-8 Haziranda, emeklilerin hesaplarna yatrld. imdi ise emeklilere, Kurban Bayram öncesi, yine 1000 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Ba-Kur ve SSK emeklileri bayram ikramiyelerini 16 Austosta (yarn), Emekli Sand emeklileri ise 17 Austosta alacak.

EMEKLYE 1000 TL BAYRAM KRAMYES

KRAMYE hakkndan; SSK, memur emeklileri, Ba-Kur emeklileri ile ehit yakn ve gaziler, vazife ve harp malullüü ayl alan er ve erbalar, geçici köy korucular, eref ayl alanlar, ampiyon sporcular, Kore, Kbrs ve stiklal Sava gazileri, terörden zarar gören ve aylk balananlar yararlanacak. kramiyeden, hayatn kaybeden hak sahiplerinin yaknlar da yararlanabilecek.

unu da belirteyim, tüm emekliler 1000 lira alamayacak. Vefat eden sigortallarn hak sahipleri hisseleri orannda ikramiye alacak. kazas veya meslek hastal nedeniyle i göremezlik geliri alanlar i göremezlik derecesine göre ikramiyeden yararlanacak.

9 GÜNLÜK TATLDEN KMLER YARARLANACAK?

KURBAN Bayram tatilinin 9 güne çkartlmas ile birlikte okuyuculardan, bizi de ilgilendiriyor mu? diye çokça soru alyorum. Normal artlarda 20 Austos arefe günü, yarm gün çallyor; 21-22-23-24 Austos tarihleri de bayram nedeniyle resmi tatil saylyor. Ancak alnan kararla 20 Austos arefe günü idari izin ilan edilince bayram tatili 18 Austos Cumartesi balayp, 26 Austos Pazar günü de dahil olmak üzere 9 güne çkt. Kimler için? dari tatil sadece 657 sayl kanuna tabii devlet memurlarn kapsadndan 9 günlük tatil izninden devlet memurlar ile devlet sanatçlar, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçlar yararlanacak. Özel sektör çalanlar ise bu imkandan faydalanamayacak.

Peki, özel sektör çalanlar ne yapabilir? dari izin, kiinin çalt kurum tarafndan verilen izin anlamna da geliyor. Kimi özel irketler isterlerse çalanlarna bu bayramda idari izin verebilir. Bu konuda bir engel olmad gibi çalan açsndan hem maa hem de yllk izin anlamnda bir hak kayb yaratmaz. veren idari izin uygulamazsa da özel sektör çalanlar yllk izinlerinden bir-iki gün, hatta 3 gün kullanp, bayramda tatilini 9 güne çkartabilir.

Ana Sayfaya Git