Emekliye bayram öncesi çifte ödeme

Emeklilere ödenecek ikramiyelerin ilki Haziran başında hesaplara geçecek. Ardından bayram gelmeden maaşlar da ödenecek. Maaş zammı ise bir ay sonra yapılacak.

Haberler 28.05.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 12 milyon emekli Haziran ve Temmuz aylarna kilitlendi. Haziran aynda Ramazan Bayram öncesinde emeklilere çifte ödeme yaplacak. Önce 1000 lira ikramiye hesaplara yatrlacak. Ardndan da bayram öncesinde maalar ödenecek. Temmuz ay ise 12 milyon emekli ve 3 milyon memur için zam ay olacak. Emeklilerin ikramiyeleri maalarndan ayr olarak yatrlaca için herkese eit olacak. Sadece dul ve yetim maa alanlar ile igörmezlik ödenei alanlarn ikramiyeleri hisseleri orannda hesaplanacak. Örnein yüzde 75 orannda ölüm maa alan birisinin ikramiyesi 750 lira olacak. Önceki gün açklama yapan çalma Bakan Jülide Sarerolu ikramiyelerin Haziran aynn ilk haftasnda hesaplara geçeceini söyledi.

BAKAN SARIEROLU AçIKLADI

Bakan Sarerolu, Emeklilerimiz Kurban Bayram ve Ramazan Bayramnda net olarak maana baklmakszn 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. Tarih, hazirann ilk haftasnda inallah dedi. Bu konuda farkl spekülasyonlar yapldn belirten Sarerolu, 1000 TL deil, altnda verilecek, maalara göre verilecek iddialarnn, külliyen yanl bilgi olduunu söyledi. Sarerolu, SSK, Emekli Sand, Ba-Kur, emekli maa alan tüm hak sahiplerimiz, vatandalarmz, emeklilerimiz Kurban Bayram ve Ramazan Bayramnda net olarak maana baklmakszn 1000 TL bayram ikramiyesi alacaklar. kramiyemizi ayr ödeyeceiz, emekli maalarn ayr ödeyeceiz. Bunu da özellikle ifade edelim. Bu durumda ne kadar ikramiye yatt net olarak da görülmü olacak. dedi.

ZAM YÜZDE 5.5i BULACAK

Öte yandan emekliler ve memurlar Temmuz aynda ise bu yln ikinci zamlarn alm olacaklar. Temmuz ayna kadar oluacak enflasyon kadar SSK ev Ba-Kurlularn maa artacak. Bu orann da yüzde 5.5 civarnda olmas bekleniyor. Memurlar ve Memur emeklileri ise yüzde 3.5 toplu sözleme zamm ve enflasyon fark alacaklar.

ENFLASYON FARKI KESNLET

Emeklilerin Temmuz aynda alacaklar zam oranlarn enuflasyon oranlar belirliyor. SSK ev Ba-Kur emeklileri ilk 6 ayda oluacak enflasyon kadar zam alacaklar. bu oran da yüzde 5.5 i bulacak. Kesin rakamlar 3 Temmuzda açklanacak Enflasyon oran ile belirlenecek. Enflasyon oran memurlarn ve memur emeklilerinin alacaklar farklar da belirliyor. Bu yl gelen verilere göre emekli memurlar ve memurlar fark alacak.

Ana Sayfaya Git