Emekliye çifte müjde

Milyonlarca emekli bu yaz iki farklı sevinç yaşayacak. Bakanlığın yürüttüğü çalışma ile ucuz tatil imkanı gelecek. Temmuz’da ise hem zam hem de fark var.

Haberler 17.04.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekliler için bu yaz güzel geçecek. Emekliler hem ucuz ve konforlu tatil imkanna kavuacak hem de Temmuz aynda çifte zam alacak. Türkiyede 11.5 milyon emekli yln ikinci yarsna zaml maalaryla birlikte girecek. Ylbandan bu yana açklanan enflasyon rakamlar zam oranlaryla ilgili bir fikir veriyor. imdiden memur emeklisine yüzde 4 +1.34, SSK ve Ba-Kur emeklilerine ise yüzde 4.34 zam göründü. Kesin orann belli olmas için 3 enflasyon verisi daha beklenecek.

THY DE DEVREDE

Yüzde 4.34 zam ile en düük maa 2000den önce emekli olan SSKllarda bin 402 liradan bin 463 liraya, 2000den sonra emekli olan SSKllarda 836 liradan 872 liraya, Ba-Kur esnaf emeklilerinde bin 218 liradan bin 271 liraya çkacak. Emekliler için hazrlanan ucuz tatil projesi de bu yaz balyor.

Projenin detaylarn açklayan çalma Bakan Mehmet Müezzinolu, Turizmcilerle görüüyoruz. Türk Hava Yollar ile desteklenerek Ege ve Akdenizde 1 milyon emeklimizin tatil yapmas salanabilir. Turizmcilere diyoruz ki ,Ege ve Akdeniz ekimden marta kadar kapatyorsunuz. Bu aylarda bir hedef olarak 1 milyon emeklimize bir hafta, 10 günlük paketlerle külfetini kaldrabilecei önerilerle hizmet sunun. Görümelerimiz sürüyor dedi. Projenin Eylül, Ekim ve Kasm aylarn kapsayacan belirten Müezzinolu, Ulam için de Türk Hava Yollar ile görüüyoruz. Yol masrafnda da bir kampanya sunulacak diye konutu.

NASIL HESAPLANIYOR

SSK ve Ba-Kur emeklilerinin maa zamlar ylda iki kez yaplyor. Ocak ve Temmuz aylarnda ortaya çkan 6 aylk enflasyon zam olarak maalara ekleniyor. memur emeklileri ise toplu sözleme ile birlikte oluursa enflasyon fark alyor.

Ana Sayfaya Git