Emekliye en az yüzde 6.7 zam!

Temmuz'da; SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak. 15.5 milyon memur ve emeklinin temmuz zammı yaklaşırken, beklenti anketindeki enflasyon tahmini ipuçlarını verdi.

Haberler 18.05.2019 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emeklilerin ve memurlarn Temmuz zamm için geri saym balad. Temmuz SSK ve Ba- Kur emeklilerine bu yln ilk 6 aylk döneminde gerçekleen enflasyon orannda, memurlara ve memur emeklilerine ise yüzde 5 zam ve ilk 6 aylk enflasyon yüzde 4ü aarsa fark yanstlacak.

lk 4 aylk enflasyon yüzde 4 olarak gerçekleirken, Merkez Bankasnn yapt Mays ay beklenti anketi 6 aylk enflasyona yani emeklilerin zam oranna ilikin ipuçlarn verdi.

Ekonomistlerle yaplan son beklenti anketinde, mays ay tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi yüzde 1.48, haziran ay TÜFE beklentisi yüzde 1.10 olarak gerçekleti.

Buna göre, ilk 6 aylk enflasyon tahmini yüzde 6.7 oldu.

2 VER KALDI

Bu tahmin gerçekleirse, Ocakta maalar yüzde 10.19 artrlan SSK ve Ba-Kur emeklileri temmuz aynda yüzde 6.7 orannda zam alabilecek.

Ocak zamlar yüzde 10.73 olan memurlar ve memur emeklilerine ise bu tahmine göre yüzde 5lik toplu sözleme artna ilaveten yüzde 2.7 enflasyon fark oluacak.

Böylece memurlarn ve memur emeklilerinin temmuz zamm yüzde 7.7ye ulaacak.

Emeklilerin ve memurlarn kesin zam oranlarnn ortaya çkmas için mays ve haziran enflasyonlarnn belli olmas gerekiyor.

Bu verilerin tamam 3 Temmuzda belli olacak, bu tarihte zamlarn örenecek olan emekliler ve memurlar ay içerisinde zamlarna kavuacak.

Ana Sayfaya Git