Emekliye hem ikramiye hem zam!

Yaklaşık 12 milyon emekli için bu yaz kazançlı geçecek. Haziran’da ve Ağustos’ta biner lira ikramiye ceplere girecek, Temmuz’da da maaşlar zamlanacak.

Haberler 06.05.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekliler bu yaz rahat geçirecek. Haziranda bin lira ikramiye ödenecek, Temmuzda maalar zamlanacak, Austosta da yine bin lira ikramiye olacak. SSK, Ba-Kur ve memur emeklileri, dini bayram ikramiyesi ile her yl Ramazan ve Kurban Bayramlar öncesinde biner lira ödeme alacak. Tasarnn hzla yasalamasyla, emekliler ilk ilkramiyelerine Haziranda kavuacak. Ramazan Bayram öncesinde ödemeler yaplacak. Ödemenin ay banda yaplmas düününülüyor. Arife günü 14 Hazirana denk geliyor. Bu tarihe kadar ikramiye emeklilerin cebine girecek.

çFTE ARTI OLACAK

Temmuzda da tüm emeklilere zam var. SSK, Ba-Kur emeklilerinin maana ilk 6 aylk Tüketici Fiyat Endeksi orannda art, memur emeklilerine de yüzde 3.5 zam + enflasyon fark yanstlacak. Ayrca maalarla birlikte ek ödemeler de artacak. Her ay maan yüzde 4ü-5i orannda ödenen ek ödeme, yeni aylk üzerinden hesaplanacandan yükselecek. Austos aynda da Kurban Bayram kutlanacak. Bu bayram öncesinde de emeklilere bin lira ikramiye ödenecek. Kurban Bayram arife günü 20 Austos Pazartesi gününe denk geliyor. Ayn 18-19u da hafta sonu tatili. Bu nedenle Austostaki bayram ikramiyesinin de 17 Austos günü akamna kadar verilmesi bekleniyor. kramiyelerin kesin ödenme tarihleri Sosyal Güvenlik Kurumu tarafndan yaplacak açklamayla duyurulacak.

KOMSYONDAN GEçT

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, vergi ve prim borçlarnn yaplandrlmas, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar bar, yallk aylnn 500 liraya çkarlmas, genç giriimcilere Ba-Kur destei, üniversitelerden kayd silinenlere af gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarsn kabul etti. Tasarnn önümüzdeki hafta TBMM Genel Kuruluna gelerek yasalamas bekleniyor.

KAZANçLI YAZ

Haziran: Bin TL ikramiye

Temmuz: Maa zamm

Austos: Bin TL ikramiye.

Ana Sayfaya Git