Emekliye ikinci gelir

Artık emekliler de İŞKUR aracılığıyla iş bulabilecek. Girişimcilik programlarına emekliler de dahil edilecek. 4 milyona yakın emekli kendi işinin patronu olacak

Haberler 03.06.2018 - 12:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, emeklileri istihdama yeniden katmak için harekete geçti. Türkiye Kurumu (KUR) çats altnda emeklilere yönelik bir dizi program balatlyor. KURa gelen i talepleri de emekli olduklar için hiçbir ekilde geri çevrilmeyecek. Kurum düzenledii giriimcilik programlarna emeklileri de dahil edecek. 4 milyona yakn emekli de iinin patronu olabilecek. Özel sektör, emekliler arasnda özellikle i güvenlii uzman, muhasebe, örenci ileri memuru, emekli asker, iyeri hekimi talebinde bulunuyor.

KURS MKANI

Geçmite emekli görünenlerin i bulma imkan bulunmuyordu. Sistemde emekli görünse de çalmak isteyenlere yana, becerisine, eitimine uygun i imkan salanacak. Emekliler talep etmeleri halinde ilgi duyduklar alana ilikin mesleki kurslara da katlabilecek. Kurum yetkilileri, özel politika gerektiren gruplarn igücü piyasasna kazandrlmasnda hassasiyet gösterdiklerini belirterek, Örnein, toplum yararna programlarda 35 ya üstü bavurulara öncelik veriliyor. Kuruma çok sayda bavuru var dedi. Hükümet geçmiten gelen borçlarn silinmesini salarken, emeklilerin yeni iyeri açmalarn kolaylatracak frsat sunuyor. Emeklilerin sadece tüketici konumunda olmaktan çkp çalma hayatnda devam etmelerinin de önü açld. gücüne katlmayan emeklilerin birçou bu uygulama ile yeni iyeri kurma planlarn harekete geçirebilecek. Sosyal Güvenlik Kurumunun e-devlet kapsamnda sunduu uygulamalarn says artrlacak.

KRAMYE HAFTAYA

Memur emeklileri için dün balayan maa ödemeleri 5 Hazirana kadar sürecek. SSK ve Ba-Kur emeklilerine de tahsis numarasna göre 11-12-13 Haziranda maalar yatrlacak. Biner lira ikramiye de Ba- Kur ve memur emeklilerine 7 Haziranda, SSK emeklilerine 8 Haziranda ödenecek. Son bir ay içinde emekli olan 100 bin kii de ikramiye alacak.

FAZSZ KRED MKANI GELYOR

Son 15 ylda ortaya konulan sosyal devlet vizyonunun önemli ayaklarndan birini emeklilere yönelik düzenlemeler oluturdu. Emeklilerin gelecekte de yoksulluk riskiyle kar karya kalmalarn engellemek için gösterge esasl sistemden gelime hzndan pay alnan sisteme geçildi. Emekliler gelime hzndan daha fazla pay alacak. AK Parti iktidar döneminde emekli aylklarnda nominal yüzde 330 art saland. Emekliler için faizsiz kredi, ucuz ev gibi yeni projeler de geliyor.

Ana Sayfaya Git