Emekliye intibak!

Genel Başkan Kazım Ergün "Emeklisini mutlu etmeyen toplumlar geleceğe güvenle bakamaz ve sosyal barış sağlanamaz. Bu nedenle aylık hesaplama ve artış sistemi değiştirilmeli, intibak yapılmalı"

Haberler 04.01.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekliler Dernei Genel Bakan Kazm Ergün, emeklisini mutlu etmeyen toplumlarn gelecee güvenle bakamayacan belirterek, Bu nedenle aylk hesaplama ve art sistemi deitirilmeli, intibak yaplmal. ifadelerini kulland.

Ergün, yapt yazl açklamada, açklanan enflasyon oranlarnn emeklilerin harcamalarndaki artn çok altnda kaldn, seyyanen zam yaplmas gerektiini ifade etti.

HTBAK TALEB

Gerçek enflasyonun maduru emekliler için yüzdeli artlarn, emekli aylklar arasndaki makas giderek açan bir uygulamaya dönütüünü belirten Ergün, Emeklisini mutlu etmeyen toplumlar gelecee güvenle bakamaz ve sosyal bar salanamaz. Bu nedenle aylk hesaplama ve art sistemi deitirilmeli, intibak yaplmal. deerlendirmesinde bulundu.

Ergün, geçen yl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana, hesaplama ve art sisteminin deitirilmesinin, adaletin salanmas için prim kazançlar ve prim ödeme gün saylar eit olanlarn emekli aylklarndaki farkllklarn giderilmesinin istendii mektup gönderdiklerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git