Emekliye Müjde!

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için intibak zammı gündemde. Anayasa Mahkemesi'nden intibak zammına vize çıkarsa, yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak. Maaşlarda 355 liraya varan artışlar yaşanacak.

Haberler 19.11.2017 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 5 milyon emeklinin gözü intibakta. 2000 yl ve sonrasnda emekli olanlarn da 2000den önce emekli olanlar gibi intibak artndan yararlanmas gündemde. Bunun için gözler Anayasa Mahkemesinde.

Eer mahkemeden intibak için vize çkarsa, milyonlarca emeklinin maa yeniden hesaplanacak. Maalarda önceki intibaktaki gibi 355 liraya varan zamlar gündeme gelecek. ntibak konusunu Anayasa Mahkemesine Türkiye Emekliler Dernei üyesi brahim Avc tad.

Kamu Denetçilii Kurumu (ombudsman) tarafndan hakl bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargtaydan olumsuz yant alan Avcnn Anayasa Mahkemesine yapt bavurunun sonucu merak ediliyor. Kararn ksa sürede açklanaca beklentisi bulunuyor.

GÖZLER AYMDE

Eer Anayasa Mahkemesi (AYM), 2000 yl öncesine ilikin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, milyonlara zam yolu açlacak. Tek tek dava açmaya gerek kalmayacak.

çkacak karar, 2000 yl ve sonrasnda emekli olanlar kapsayacak. Emeklilerin maa yeniden hesaplanacak.

lk intibakta, 2000 yl öncesinde emekli olan yaklak 2 milyon SSKlnn maanda 50 ile 355 lira arasnda artlar yaplmt. Yeni intibakta da artlar bu seviyede olabilecek.

Gelimeleri yakndan izleyen Türkiye Emekliler Dernei, bavuruda bulunulan intibak düzenlemesinin 4 ile 5 milyon arasnda kiiyi ilgilendirdiini belirtiyor.

Anayasa Mahkemesi yeni intibak yolunu açarsa, 5 milyon emeklinin maa deiecek. Eer Anayasa Mahkemesinden intibak bavurusuna olumsuz yant çkarsa, intibak için yarg yolu kapanm olacak.

Konunun uzun süredir Anayasa Mahkemesinin gündeminde olduunu belirten emekliler, Artk mahkemenin bavuruyu bir an önce masaya yatrp karar vermesini bekliyoruz eklinde konuuyor.

Ana Sayfaya Git