Emekliye promosyon veren bankalar son noktayı koydu

Emekliye promosyon ödemesi hakkında gelişmeler açıklandı

Haberler 09.11.2016 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emekliye promosyon açklamas konusunda son haberler ulamaya balad. Promosyon konusunda tarih verildi iddialarnabir de oranlar eklenince emekli, merakla ödeme alaca günü beklemeye koyuldu.

Yaklak 12 milyon emeklinin gözü promosyonda. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolunun promosyonun en geç yl sonuna kadar verileceini açklamasyla heyecanlanan emekliler, tutar konusunda yetkililere çar yapt.

Halen bankalar tarafndan 300 liraya varan para, puan gibi hediyeler verildiine dikkat çekiyor. Emekliler, Bankalar maamz 3 yl ubelerinden almamz karlnda 300 lira veriyor. Promosyonun amacna ulamas için bu tutarn üzerinde olmas art. Pazarlklarda bu nokta göz önünde tutulmal diyor. Bankalarn promosyon rakamn Emekliler maa çabuk çekiyor. Bizde ayda 1-2 gün kalyor gerekçesiyle düük tutmaya çaltn ifade eden emekliler, öyle konuuyor: Memurlar da maan birkaç gün içerisinde çekiyor. Ama bankalar memurlara 2 bin 400 liraya varan promosyon veriyor. Zaten bankalar emeklilerden kazanmasa, bizim için kampanya üstüne kampanya yapar m? Ayrca bankalar sadece maan birkaç gün kullanlmasndan deil emeklilerin müteri olmasndan da kazanyor.. (Takvim)

Emekliler için promosyonu bir noktaya getirdik. Babakanmz bir basamak daha yukar çkararak emekliye kstl da olsa daha iyi bir koul oluturur. Babakanmz önümüzdeki günlerde bankalarla görüerek, ii biraz daha zorlayacak. Bankalarla konutuk. Emekli maalar, para sizde (bankada) kaç gün kalyor? 1 gün kalan var, 2 gece kalan var, 2.5 var. Ortalama 2 gün kabul ettik. Ortalama 2 gün, ylda 24 gün ediyor. 1 yllk miktar 195 milyar TL. Bunu 200 milyar ve yllk 1 ay kabul edin. 200 milyar ylda 1 ay bankada kaldnda bunun karl ne?

Babakan Binali Yldrm, önceki akam katld programda, emeklilere promosyon için Olabilecek en iyi artlar emeklilerimizin lehine salamak için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bunu da yaknda herhalde bir karara balarz ve emeklilerimize duyururuz açklamasn yapt. Bankalardan teklif beklediklerini belirten Yldrm, Diyoruz ki; 3 yllk süre için maa bin, 2 bin, 3 bin lira olan emekliler için ne vereceksiniz, defaten? Bankalar onun çalmasn yapyor eklinde konutu. Babakan Yldrm, promosyonda izlenecek yolu da öyle açklad: 3 yllna bir sefer her yln Ocak aynda bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 ylda bir daha yatacak. Babakann açklamalar, promosyonun emeklilerin maana göre deieceini, belirlenecek tutarn 3er yllk periyodlarla ödeneceini ortaya koydu. Yine Babakann promosyonun yaknda karara balanabilecei yolundaki sözleri ve yol haritasna ilikin açklamas, önümüzdeki Ocak aynda ödemenin yaplaca beklentisi yaratt. Gözler imdi bankalarn tekliflerine çevrildi. Emekliler, bankalardan beklentilerini karlayacak teklif bekliyor.

Ana Sayfaya Git