Emekliye Temmuz müjdesi! İşte en düşük emekli maaşı

Türkiye’de 12,3 milyon emeklinin merakla beklediği son dakika zam haberi geldi. Emekliler büyük bir heyecan içinde Temmuz ayında yapılacak zam miktarını beklemeye başladılar. İlk 6 aylık enflasyonun belirleyici olacağı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zamları, memur emeklilerinin de alacağı zam da belirleyici olacak.

Haberler 27.06.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emeklilere yaplacak zam miktar artk netlemeye balad. Temmuz aynda ilk zammn alacak olan emekliler için geri saym balad. Türkiyede tam 12,3 milyon emeklinin merak içinde bekledii Temmuz aynda yaplacak zam miktar 1 hafta sonra belli olacak. Türkiye statistik Kurumu tarafndan 3 Temmuzda açklanacak olan enflasyon verilerinin etkili olaca zam da maalar da yaanacak art da ortaya koyacak.

ENFLASYON FARKI ZAM ORANINI BELRLEYECEK

lk 6 aylk Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), SSK ve Ba- Kur emeklilerinin zam orann, memur emeklilerinin ise yüzde 3,5lik arta ilaveten alaca enflasyon farkn gösterecek. lk 6 aylk TÜFE verisinin yüzde 4ü aan ksm ise memur emeklilerinin enflasyon fark olacak. SSK ve Ba-Kur emeklileri verilerin açklanmas ile birlikte zam oranlarn örenecek ve önümüzdeki seyreden ayda zaml maalarna kavuabilecekler.

Daha önce uzmanlarn yapt tahminler ve ilk 4 aylk enflasyon verileri nda zam miktarnn yüzde 5, 5,5 civarnda olmas beklenirken son yaanan gelimelerle birlikte emekli maana yaplacak zam miktarnda da yüksek bir art olmas söz konusu. Ocak- Mays aynda gerçekleen enflasyon neticesinde yüzde 6.39 olarak belirlenen enflasyon miktarnda uzmanlarn yapt tahminler dorultusunda Haziran ay ile birlikte bu orann yüzde 7.27lere çkmas bekleniyor.

YÜZDE 7.27 ORANINDA GERçEKLEECEK

Haziran enflasyonuna göre bu oranlar artacak ya da azalacak. Merkez Bankasnn son beklenti anketinde ise tahmin ise ilk 6 aylk enflasyonun yüzde 7.27 olarak gerçekleebileceini gösteriyor. Merkez Bankasnn beklenti anketinin gerçeklemesi durumunda ise emeklilerin alaca zam miktar yüzde 7.27 olarak gerçekleecek. Bu durumda en düük emekli maa ne kadar olacak? Memur emeklilerinin Temmuz zamm da yüzde 3.27 enflasyon farkyla yüzde 6.77ye ulaacak.

EK ÖDEME DE ARTACAK

Emekliler, her ay maayla birlikte ek ödeme de alyor. Ek ödeme maan yüzde 4ü ya da yüzde 5i oluyor. Bin 18 lirann altndaki maalarda yüzde 5, üstündeki maalarda yüzde 4 orannda ek ödeme veriliyor. Temmuzda maalar artacandan, ek ödeme de yükselecek.

Ana Sayfaya Git