'Emekliye TOKİ kontenjanı yüzde 50'ye yükseltilsin'

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri Kurnaz, "Emeklilere TOKİ konutlarından kontenjan ayrılmasını sağlayan uygulamanın kapsamının genişletilmesini ve yüzde 25 olan kontenjan oranının yüzde 50'ye çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Haberler 21.08.2019 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Emekliler Dernei (TÜED) Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz, Emeklilere TOK konutlarndan kontenjan ayrlmasn salayan uygulamann kapsamnn geniletilmesini ve yüzde 25 olan kontenjan orannn yüzde 50ye çkarlmasn istiyoruz. dedi.

Ömer Kurnaz, yapt açklamada, çok sayda emeklinin ilerleyen yana ramen halen bir ev sahibi olamadn ve kirada oturmak zorunda kaldn belirtti.

Her gün onlarca emeklinin uygun koullarda konut sahibi olabilmek için kendilerine bavurduunu dile getiren Kurnaz, bunun üzerine TOK ile iletiime geçerek projelerde emeklilere ayr kontenjan ayrlmasn saladklarn söyledi.

Her üç emekliden biri kirada oturuyor

Uygulama sayesinde çok sayda emeklinin yllarca hayalini kurduu bir eve sahip olduunu ifade eden Kurnaz, unlar kaydetti:

Alt gelir grubuna yönelik bu uygulamann öncelikle emeklileri konut sahibi yapacak bir devlet politikas olmasn istiyoruz. Emeklilerimiz kiradan kurtarlmal. Emekli aylklarnn arlaan yaam koullar karsnda erdii bu dönemde, kira bedeli en büyük gider kalemini oluturuyor. Derneimizin yapt Emekli Profili Aratrmasnda, her üç emekliden birinin kirada oturduunu ve kira bedeli nedeniyle dier harcamalarn ksmak zorunda kaldn tespit ettik. Derneimizin bir projesi olarak TOKye sunulan ve emeklilere TOK konutlarndan kontenjan ayrlmasn salayan uygulamann kapsamnn geniletilmesini ve yüzde 25 olan kontenjan orannn yüzde 50ye çkarlmasn istiyoruz.

TÜEDin 1 milyona yakn üyesiyle Türkiyenin en büyük sivil toplum kurulular arasnda bulunduuna dikkati çeken Kurnaz, TOK ile emeklileri konut sahibi yapmay salayacak her türlü i birliine hazr olduklarn bildirdi.

Ana Sayfaya Git