Emlakçı olmadan gayrimenkul satılamayacak

Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, "Bundan sonra devlet tarafından verilen gayrimenkul sertifikasına sahip emlakçı olmadan kimse gayrimenkulünü satamayacak" dedi.

Haberler 17.12.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gayrimenkul danmalk irketi Realty Co. Dünya Bakan Fatih Elibol, Gümrük ve Ticaret Bakanl tarafndan hazrlanan ve görüe açlan Tanmaz Ticareti Hakknda Yönetmelik Taslana ilikin deerlendirmede bulundu.

Elibol, Bugün Türkiyede dünyann en iyi gayrimenkul yasas yaplmaya çallyor. Dünyadaki tüm örnekler inceleniyor, bunlar ele alnyor ve Türkiye için en iyisi oluturulmaya çallyor dedi.

GAYR MENKUL SATILARI

Elibol, gayrimenkul yasas ile emlakçlarn artk belirli bir sertifikaya sahip olacan ve sorumluluklarnn bulunacan kaydederek, unlar söyledi: Bu sertifika devlet tarafndan verilecei için kii emlakç sorumluluk tayacak. Kimse kafasna göre bu ii yapamayacak. Deerlenmemi hiçbir gayrimenkul satlmamal ve bunun üzerinde çallyor. Böylece gayrimenkulün gerçek deeri ortaya çkacak ve her ey yasal olacak. Dolandrcln önüne geçilecek, tüketicilerin maduriyeti ortadan kalkacak, devletin vergi kayb önlenecek. Biz hep emlakçlar konuuyoruz ama konut sahipleri de yanl yapabiliyor. Bundan sonra devlet tarafndan verilen gayrimenkul sertifikasna sahip emlakç olmadan kimse gayrimenkulünü satamayacak

DÖVZ KURUNA YÖNELK

Öte yandan TLnin döviz karsna deer kaybetmesinin yabanc yatrmcnn itahn artrdn dile getiren Elibol, Türkiyede çok sayda ehirden yabanclar tarafndan ev alndn bildirdi. Elibol, Yabanc Türkiyeye güveniyor. Her yl büyüyen bir ülkeyiz, skntlar çok hzl atlatyoruz. Yabancya sat bundan sonraki yllarda da her sene yüzde 10-15 civarnda artarak devam edecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git