En az beş milyon istihdam sağlanacak

Hükümet, işsizliği kaldırmak için harekat başlattı. AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan bilgilere göre yılda en az bir milyon, beş yıllık dönemde de beş milyonun üzerinde istihdam sağlanacak.

Haberler 29.05.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, 24 Haziran seçimlerine güçlü bir ekonomik yapyla giriyor. 10 yl içerisinde istihdamn 7,5 milyon kii artmasyla, Türkiye Avrupa Birlii genelinden daha fazla istihdam salad. Kadn ve genç istihdamnda da baarlar elde eden Türkiye, OECD ülkeleri arasnda ABDden sonra kadn istihdamn en fazla arttran ülke konumuna eriti ve Avrupa ülkeleri içerisinde ise birinci sraya ulat. stihdamn artmasnda Milli stihdam Seferberliinin yannda KURun çalmalar da etkili oldu.

KUR araclyla 2002de 24 bin 482 olan özel sektör ie yerletirme says, 2017de 43 kat artla 1 milyon 53 bin kiiye çkartarak rekor seviyeye ulat. 2002den bugüne 5 milyon 627 bini özel, 632 bini kamu sektöründe olmak üzere toplam 6 milyon 259 bin vatanda KUR araclyla i sahibi oldu.

STHDAM ORANI YÜZDE 53 OLACAK

Engellilere kendi ilerini kurmalar için hibe destei salanrken, engelli giriimci destei 36 bin liradan 50 bin liraya çkt. AK Parti Seçim Beyannamesinde yine istihdamn katlanarak artmas için çeitli yol haritalar belirlendi. Buna göre, özel istihdam artracak politikalar sürecek. 2023 yl itibaryla istihdam oran yüzde 53e yükselecek. Yeni dönemde kadnlar, gençler, engelliler, eski hükümlüler, madde bamllar, sosyal yardm yararlanclar ve dier özel politika gerektiren gruplarn istihdamnn artrlmasna yönelik uygulama ve projeler gelitirilecek. Ayrca genç istihdam desteklenerek, isizlik azaltlacak.

SENEDE EN AZ 1 MLYON STHDAM

Gençler için siber güvenlik, bulut biliim, oyun gelitirme uzman ve kodlama gibi gelecein meslekleri olarak görülen bu alanlarda düzenlenecek kurs ve programlar olacak. Bu sayede bu alanda ticarilemeler de desteklenecek. Yerel kurulularda kadn istihdamna yönelik program ve projeler desteklenirken; önümüzdeki be yllk dönemde ylda en az 1 milyon istihdamla toplamda 5 milyonun üzerinde ek ilave istihdam oluturulacak.

KADINLARA 18 AY TEVK

stihdam teviklerinde her bir sigortal için tevik süresi 12 ay iken; gençlerimizi, kadnlar ve engelli vatandalar tevikten 18 ay süreyle yararlanabilecek. Ayrca 1 Senden 1 Benden Teviki devam ederken; bu kapsamda asgari ücret üzerinden, ücret, sigorta primi ve vergi yükünü birer ay arayla karlayarak hem 1-3 çalan olan esnaf hem de gençlerin istihdam desteklenecek. Ayrca isizlik sigortas, daha fazla sosyal koruma salayacak ekilde yeniden düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git