En çok esnaflar Ege bölgesinde!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Konfederasyonun verilerine göre, nüfusa oranla en çok esnaf yüzde 2,8 ile Ege Bölgesi’nde, en az esnaf ise yüzde 1,4 ile Güneydoğu Anadolu'da." ifadelerini kullandı.

Haberler 15.04.2018 - 23:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, TESKin sicil gazetesi verilerinden yaplan derlemeye göre, özellikle AVM ve zincir market saysnn çok olduu büyükehirlerde nüfusa oranla esnaf saysnn az olduuna dikkati çekti.

Bölgeler baznda incelendiinde nüfusa oranla en çok esnafn yüzde 2,8 ile Ege Bölgesinde, en az esnafn ise yüzde 1,4 ile Güneydou Anadolu bölgesinde bulunduuna iaret eden Palandöken, Mulann Türkiyede esnaf ve sanatkar siciline kaytl olarak oransal bazda en çok esnafa sahip il olduunu kaydetti.

ESNAFIN HARTAL DURUMU

Palandöken, mart ay sonu itibaryla esnaf saysnn 1 milyon 707 bin 9a çktn belirterek, unlar kaydetti:

stanbul, Ankara, zmir gibi gelimi ve büyükehirlerdeki esnaf younluu, bulunduklar bölgelerde sonuncu. Bu da fizibilite çalmas yaplmadan, hzla çoalan AVM ve zincir marketlerin büyükehirlerde esnaf nasl yuttuunun göstergesidir. AVM ve zincir market saysnda en yüksek saylara sahip olan bu illerde nüfusa göre esnaf orannn en az çkmas tesadüf deildir. Perakende yasasnn tam olarak uygulanmas, esnafn özellikle büyük ehirlerde ve tüm Türkiyede korunmas gerekiyor. Esnafn azald, olmad yerlerde sokaklar karanlk ve korumasz kalr.

Ana Sayfaya Git